Sport

Hardlopen

Klik op de bovenstaande titel om naar de pagina over hardlopen te gaan

Sinds mei 2007 doe ik aan hardlopen en iets later ben ik begonnen met een weblog over hardlopen. Eerst op een eigen gebouwd platform, later (door teveel ‘spamreacties’) op web-log.nl (een soortgelijk platform als WordPress) en momenteel werk ik alweer een hele tijd met WordPress; wat overigens prima bevalt. Ik moet echter nog een aantal ‘oude’ blogposts overzetten naar deze blog; een rotwerkje dat nog steeds moet gebeuren. Maar het meeste staat erop!


Fitness


Klik op de bovenstaande titel om naar de pagina over fitness te gaan

Naast hardlopen vind ik het ook leuk om aan Fitness te doen. Ik vind allerlei lessen leuk: spinning (RPM/Clubcycle), BodyCombat, BodyStep, BodyBalance/ClubYoga, maar vooral BodyPump/ClubPower.

BodyCombat ClubPower BodyBalance
RPM/ClubCycle BodyStep

Ik heb natuurlijk een keuze moeten maken (tja, je kunt nou eenmaal niet alles doen) en het is ClubPower (BodyPump) geworden, omdat ik dat een mooie aanvulling vind bij het hardlopen. En sinds juni 2010 volg ik ook één keer per week een ClubYoga (BodyBalance) les, voornamelijk ter ontspanning 🙂

Het valt misschien op dat ik steeds twee varianten noem van de les die ik volg. Het is ter verduidelijking voor degenen die niet bekend zijn met de ClubJoy-lessen (beginnen met Club…). De lessen van LesMills (beginnend met Body…) zijn wereldwijd bekend, maar het zijn in principe dezelfde soort lessen. Er zijn wat kleine verschillen, maar het belangrijkste onderscheid is dat LesMills-lessen wereldwijd worden gegeven, en ClubJoy lessen alleen in Nederland. In Nederland zijn veel sportscholen die gewoon de LesMills-lessen geven. De sportschool waar ik naartoe ga is echter overgestapt op de ClubJoy-lessen. Vandaar dus de ietwat ‘vreemde’ namen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top