Over mij

MaschaMijn naam is Mascha van de Weer en dit is mijn persoonlijke blog.

Ik blog vrij onregelmatig, maar ik vind het erg leuk en zou het eigenlijk veel vaker willen doen. Daarom haal ik het soms in mijn hoofd om dagelijks te gaan bloggen, wat ik dan een enkele dagen of weken volhoud. Maar het kan ook gebeuren dat ik een aantal maanden (of een jaar) nauwelijks iets schrijf. Ook heb ik een tijdje in het Engels geschreven, maar inmiddels schrijf ik weer alleen in het Nederlands. 

De reden dat ik ooit met bloggen begonnen ben, was omdat ik nergens een plaats had om handige tips voor mezelf op te slaan zodat ik ze later terug kon vinden (Evernote* bestond toen nog niet). Daarnaast vond ik het leuk om die tips met anderen te kunnen delen. Niet dat ik verwachtte dat mijn blog erg drukbezocht zou worden, maar het stond dan in elk geval op een plek waar ik anderen naar kon verwijzen. 

Ik werk momenteel bij een IT-bedrijf als consultant-ondersteuner. Daar help ik de consultants met uitzoekwerk en dingen die ze moeten voorbereiden om aan klanten te kunnen laten zien. Ook werk ik aan de documentatie van de software.

Daarvóór heb ik een aantal jaren als freelance onderwijskundige opdrachten voor verschillende bedrijven gedaan, heb ik bij een IT-bedrijf gewerkt als schrijver van softwaredocumentatie en daarvóór was ik zelf lange tijd IT-consultant. 

Niet echt een typische loopbaan voor iemand die de studie Toegepaste Onderwijskunde (Universiteit Twente) heeft afgerond 😉  . Ik schrijf nog wel een keer een blog over wat de studie inhoudt.

Naast mijn baan heb ik nog steeds mijn bedrijf DidactAdvies van waaruit ik mij (onder de naam OrganizeFlow) wil blijven focussen op het delen van kennis over productiviteit: hoe je beter gebruikmaakt van je aandacht, energie en tijd om meer gedaan te krijgen van de dingen die je belangrijk vindt. De blogs die ik daarover schrijf publiceer ik op mijn website OrganizeFlow, maar ik zal er vanaf dit blog wel naar verwijzen.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig aan het hardlopen in de schitterende omgeving van ons huis, probeer ik graag nieuwe productiviteitstooltjes, fröbel ik wat met websites en ben ik bestuurslid van de lokale afdeling van D66. 

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en hopelijk schrijf ik ze niet alleen voor mezelf, maar heb jij er ook iets aan!

Ik zou het leuk vinden als je af en toe een reactie achterlaat onder een blog. Je voegt daarmee eigenlijk een stukje kennis toe aan datgene wat er al staat. Ook door alleen een vraag te stellen (aangezien ik geneigd zal zijn te proberen die vraag te beantwoorden 🙂 )

Groetjes,
Mascha

Tankenberg, De Lutte, Oldenzaal
Op ongeveer 1,5 km afstand van ons huis vind je één van de vele mooie plekken in onze omgeving.

 

*) Dit is een affliate-link. Daar maak ik af en toe gebruik van. Als je via zo’n link een product aanschaft betaal jij niets extra, terwijl ik er een beetje commissie aan overhoud dat ik weer investeer in deze website.