Over mij

Mijn naam is Mascha van de Weer en dit is mijn persoonlijke blog.

Ik blog onregelmatig, maar ik vind het leuk om te doen en zou eigenlijk veel vaker willen schrijven. Daarom haal ik het soms in mijn hoofd om dagelijks te gaan bloggen, wat ik dan een enkele dagen of weken volhoud. Maar het kan ook gebeuren dat ik een aantal maanden (of een jaar) nauwelijks iets schrijf. Ook heb ik een tijdje in het Engels geschreven, maar inmiddels schrijf ik weer alleen in het Nederlands. 

De reden dat ik ooit met bloggen begonnen ben, was omdat ik nergens een plaats had om handige tips voor mezelf op te slaan zodat ik ze later terug kon vinden (Evernote bestond toen nog niet). Daarnaast vond ik het leuk om die tips met anderen te kunnen delen. Niet dat ik verwachtte dat mijn blog erg drukbezocht zou worden, maar het stond dan in elk geval op een plek waar ik anderen naar kon verwijzen. 

Inmiddels is mijn blog gemaakt met WordPress, maar in het begin bouwde ik mijn websites nog zelf; iets dat ik geleerd heb tijdens mijn opleiding Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Dat is een opleiding tot onderwijskundig ontwerper (instructional designer). 

Het grootste deel van die opleiding heb ik gefocust op het gebruik van online leeromgevingen en sinds april 2019 is dit ook waar ik mij dagelijks mee bezighoud. Ik werk namelijk als instructional designer bij Hogeschool Saxion, waar ik docenten help om hun onderwijs te verrijken door slim gebruik te maken van een online leer- en toetsomgeving en van andere digitale tools.

Daarvóór heb ik jarenlang bij verschillende IT-bedrijven gewerkt. Eerst als consultant (en trainer), toen als schrijver van handleidingen en in 2018 als consultant-ondersteuner. Niet in het onderwijs dus, maar wel altijd gericht op het slim inrichten en gebruiken van IT-applicaties. 

Tussendoor heb ik ook nog een aantal jaren als freelance onderwijskundige opdrachten voor verschillende bedrijven gedaan. In die tijd ben ik ook begonnen met mijn blog OrganizeFlow. Dit gaat over productiviteit en het het opzetten van een eigen systeem om sneller, gemakkelijker en slimmer te kunnen werken.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig aan het hardlopen of wandelen in de schitterende omgeving van ons huis, of leer ik over productiviteit en persoonlijk kennismanagement of probeer ik mijn eigen systeem nog weer verder te verbeteren.

Ik wens je veel plezier bij het lezen van mijn blogs en hopelijk schrijf ik ze niet alleen voor mezelf, maar heb jij er ook iets aan! Reacties zijn altijd welkom.

Groetjes,
Mascha

Tankenberg, De Lutte, Oldenzaal
Op ongeveer 2 km afstand van ons huis vind je één van de vele mooie plekken in onze omgeving.

Mastodon

Back to Top