Weeknotities 2024-27

Opnieuw een korte werkweek, want deze week was er een studiedag van onze afdeling Teaching & Learning Centre. Bovendien werd ik ziek aan het eind van de week waardoor het weekend vooral in het kader stond van rustig aan doen en beter worden, want komende week moet ik nog een training geven die niet gemakkelijk door anderen kan worden overgenomen.

  • Ik had een workshop om kennis te maken met een Active Learning Space, een klaslokaal met onder andere verrijdbaar (en soms beschrijfbaar) meubilair, hoge en lage stoelen, tafels en banken en diverse schermen en camera’s die uitnodigen om meer actieve werkvormen toe te passen.
  • Deze week begonnen ook eindelijk meer vragen van docenten te komen over het gebruik van het nieuwe leermanagementsysteem waar iedereen vanaf september gebruik van gaat maken.
  • Deze week ben ik ook nog weer bezig geweest met het testen en beschrijven van extra functionaliteit voor meerdere beoordelaars bij één opdracht. Daar bleek nog een kleine, maar wel vervelende bug in te zitten waardoor er extra testwerk nodig was en er een workaround beschreven moest worden.
  • Een aantal deeltijdmodules die enige tijd hebben stilgelegen doordat docenten druk waren met afstudeerders en andere beoordelingen, kwamen nu weer in beweging, waardoor er een aantal ‘stand van zaken en hoe nu verder’-besprekingen waren.
  • Zoals gezegd was er ook een studiedag van onze afdeling. Deze stond grotendeels in het kader van de implementatie van de portfolio-applicatie eJournal die vanaf september gaat plaatsvinden voor een aantal academies. Er was gekozen voor en werkvorm waarbij we zelf een portfolio samenstelden met zowel formatief als summatief beoordeelde bewijsstukken erin. De werkvorm had als doel om een beeld te krijgen van hoe om te gaan met beide soorten beoordelingen in één portfolio.
  • Normaal gaan we na afloop van zo’n studiedag altijd ergens in de stad wat eten en drinken, maar deze keer was er een gezellige barbecue in de tuin van een collega. Heel leuk om te zien hoe dat allemaal gaat met zoveel collega’s tegelijk in een niet overdreven grote tuin. De zon hielp flink mee die middag en avond!
  • Al ruim voordat de barbecue begon voelde ik een irritante prikkel in mijn neus en keel opkomen die gedurende de nacht steeds vervelender werd. Vrijdags kwam er een vervelende verkoudheid met hoofdpijn opzetten, maar omdat ik vanuit huis werkte lukte het gelukkig nog wel om mijn werk af te maken. De rest van het weekend heb ik buiten wat lichte huishoudelijke dingen niet veel meer uitgespookt. Nu aan het eind van het weekend is het gelukkig al weer een stuk beter. Ik voel me nog wel vermoeid, maar goed genoeg om morgen gewoon thuis aan het werk te gaan en hopelijk a.s. dinsdag gewoon de training te geven die gepland staat.
  • Qua sporten heb ik afgelopen week weinig gedaan. Ik ben maar één keer wezen hardlopen en ik heb één keer meegedaan met BodyPump. Nou, meegedaan… Het was het begin van de nieuwe release dus dan is het altijd weer afwachten hoe de nummers en de oefeningen zijn en deze keer vond ik het echt ontzettend waardeloos. Het is me al vaker opgevallen dat er steeds meer nadruk komt op cardio en minder op krachtoefeningen. De oefeningen worden vaak heel snel uitgevoerd, waardoor je minder tijd hebt voor precisie tijdens de uitvoering, waardoor je gemakkelijk tegen blessures aanloopt, zelfs als je de oefening met minder gewicht doet. Heel erg jammer dat de BodyPump, wat vroeger een superfijne total body krachttraining was, zoveel is veranderd. Ook zit er gewoon een triceps-oefening in de oefening voor de borstspier, waardoor deze voor de borst veel minder zwaar wordt en ik aan het eind nog snel wat gewicht moest toevoegen, en zijn er wéér core-oefeningen in de tricepsoefening opgenomen. Die maken de oefening vooral qua cardio zwaarder, maar niet qua triceps-kracht. Kortom: ik zal weer erg creatief moeten zijn het komende kwartaal om hier weer een leuke krachttraining van te maken voor mezelf. Cardio doe ik wel door te hardlopen.
  • Ik heb deze week ook weer eens flink wat artikelen gescand die via mijn RSS-feeds zijn binnengekomen. Daar wil ik weer meer regelmaat in krijgen.
  • Ook heb ik ongeveer 30 ‘notions’ beschreven in mijn Zettelkasten-structuur. Dat lijken er erg veel, maar ik maak hierbij gebruik van ChatGPT, omdat het om veel algemene begrippen gaat waar ik al een tijd niet meer mee bezig ben geweest, maar die ik wel graag in mijn structuur wil opnemen. Ik heb hiervoor een eigen GPT gemaakt die ik instructies heb gegeven over hoe het een permanent note en een atomic note kan schrijven. De permanent notes die het maakt zijn veel te kort, maar de atomic notes vind ik erg bruikbaar als beginpunt voor het schrijven van mijn eigen notions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top