Weeknotities 2024-26

Ik heb deze week nog niet echt resultaat gehad van het maken van een To-do-lijst in mijn notitieboek. Het gaf wel overzicht over mijn belangrijkste projecten, maar het aantal projecten waar ik mee bezig ben werd alleen maar meer in plaats van minder. Daarbij was het ook nog eens een korte week, want vanaf vrijdag zijn we een gezellig weekend weg geweest met mijn twee schoonzussen en zwagers.

  • Naast de centrale afdeling Teaching & Learning Centre waar ik werk, werken er bij Saxion ook onderwijskundigen in de academies, specifiek voor één of enkele opleidingen. Deze week hebben we voor het eerst gezamenlijk gekeken welke werkzaamheden het beste meer gecentraliseerd kunnen worden en welke werkzaamheden het best decentraal, dus per opleiding of academie kunnen worden georganiseerd.
  • Aan de hand de reacties op een aantal vragen die ik had gesteld kon ik een ‘grade book’ (cijferoverzicht) van een afstudeermodule in Brightspace verder inrichten waardoor ik ook de laatste onduidelijkheden voor die module in beeld kreeg. Ik merkte wel dat ik zo’n nieuw systeem nog heel wat aan het puzzelen en uitzoeken ben om de juiste inrichtingskeuzes te kunnen maken. Daar ging veel meer tijd in zitten dan verwacht, waardoor ik een andere klus naar volgende week moest doorschuiven.
  • Een eerste review gedaan van een deeltijdmodule die wordt doorontwikkeld. Ook dat kostte meer tijd dan verwacht.
  • Docenten geholpen met de inrichting van een studiebegeleidingsmodule voor deeltijdopleidingen, waarin ze dmv awards en andere motiverende elementen willen proberen om studenten aangehaakt te houden op deze waardevolle maar niet-verplichte module.
  • Vrijdag zijn we naar een hotel in de buurt van Schmallenberg (Sauerland) gereden, waar we samen met mijn twee schoonzussen en zwagers ‘s middags een mooie wandeling hebben gemaakt. Onderweg naar het hotel hebben we overigens nog geluncht op een mooie plek aan een meer H1 am See. Op zaterdag gingen de drie golfers onder ons een rondje golfen op een prachtige golfbaan, terwijl ikzelf en twee andere niet-golfers onze eerste golfles kregen en na anderhalf uur ook zelf een klein rondje mochten maken over een aantal oefenbanen. Het was een leuke kennismaking met dit spel, maar ik ben vooralsnog niet van plan om het echt te gaan leren omdat dat gewoonweg veel tijd kost en dat heb ik er nu niet voor over. ‘s Avonds hebben we samen met de vele Duitsers in ons hotel de wedstrijd van Duitsland tegen Denemarken gekeken. Zondagochtend hadden we nog een rondje willen wandelen en koffiedrinken in het plaatsje Schmallenberg, maar toen had het prachtige weer van de eerdere twee dagen helaas plaatsgemaakt voor bakken met regen, waardoor we op tijd huiswaarts zijn gegaan.
  • Voor mijn eigen PKM-systeem ben ik nu de notities aan het maken van mijn eerste interesses die ik erin heb opgenomen. Doordat ik al een eerste structuur heb opgezet hoef ik niet helemaal bovenaan te beginnen, maar als ik dat nu niet doe, weet ik niet of ik het ooit nog ga doen, dus ik begin gewoon bovenaan en als ik even niet verder kom, ga ik over naar een onderwerp dat me op dat moment echt interesseert. Voor een goede beschrijving van de eerste algemene concepten die ik in mijn Zettelkasten wil opnemen gebruik ik trouwens ChatGPT, die prima ‘atomic notes’ / ‘permanent notes’ blijkt te kunnen schrijven. Uiteraard breng ik daar waar nodig persoonlijke accenten in aan, maar een aantal algemene concepten volstaat gewoon de tekst van ChatGPT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top