Weeknotities 2024-25

Deze week was helaas weinig productief op mijn werk. Je hebt soms van die dagen dat je van alles door elkaar doet, omdat alles belangrijk lijkt. Daardoor heb ik wel mijn eigen taakmanagementsysteem weer eens aangepast.

  • Ik heb een training gegeven over TestVision in het Engels. Deze verliep op zich goed, maar ondanks dat het een heel intuïtief een eenvoudig systeem is om mee te werken, moest ik de docenten wel aansporen om te oefenen tijdens de training. Misschien kwam dit ook door het tijdstip van de training want de docenten waren de hele ochtend al bezig geweest met onderwijsontwikkeling en hadden misschien niet zoveel ‘headspace’ meer om nieuwe dingen te proberen.
  • We zijn bezig om alle informatie die we verzameld hebben over AI en onderwijs te sorteren in submappen die zijn gedefinieerd op basis van de outline van een AI-basiscursus voor docenten én studenten die we willen gaan opzetten. Hierdoor krijgen we een beter beeld van alle informatie die er is, zodat we dat overzicht kunnen gebruiken om invulling te geven aan de AI-basiscursus.
  • Verder heb ik een tweede grote review gedaan van een deeltijdmodule die wordt doorontwikkeld en waarbij de docent heel veel informatie heeft, maar het lastig vindt om deze gestructureerd in de online leeromgeving te presenteren aan studenten die voor een groot deel de module als zelfstudie moeten kunnen doen (er is maar één les per week van 90 minuten).
  • Ik heb mijn notitieboek aangepast en heb achterin een aantal tabbladen geplaatst waardoor ik daar ruimte krijg om een lijst met ToDo’s te maken, voor de projecten waar ik echt aan moet werken, een lijst met materiaal dat ik echt moet lezen en een lijst met ‘nice to haves’ (ooit/misschien, someday/maybe’ in de taal van Getting Things Done). In mijn digitale systeem liep nog steeds alles te veel door elkaar en kreeg ik mijn prioriteiten niet helder op een rij.
  • Ik heb eindelijk een blog geschreven over het Zettelkasten-systeem. Uiteraard heb ik tijdens het schrijven ook weer allerlei dingen over de Zettelkasten uitgezocht, wat veel tijd heeft gekost en ook veel twijfel over wat ik wel en niet in het blog zou opnemen. Ik ben wel tevreden over het resultaat, hoewel het voor de gemiddelde lezer waarschijnlijk wel te gedetailleerd is.
  • Ik heb deze week ook mijn eerste nieuwe notities gemaakt in mijn eigen Zettelkasten-structuur. Ik had al een aantal bestaande notities gelinkt aan de structuur, maar nu was het ook tijd om echt zelf nieuwe notities te maken. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik ChatGPT heb gebruikt om wat ideeën te krijgen over hoe ik bepaalde begrippen kon beschrijven.
  • Deze week was er ook weer een PKM Campfire-sessie naar aanleiding van de PKM-summit die eind maart werd gehouden. Deze week was het met Dr. Stefan Siegel, die bezig is om studenten en docenten te laten kennismaken met Persoonlijk Kennismanagement. Ik had nog wel meer willen vragen over hoe hij dit doet en wat de reacties zijn van de gemiddelde docent, maar het gesprek bewoog een beetje een andere kant op en een uur is dan best kort 🙂
  • Thuis hebben we eindelijk plantjes gekocht voor in onze tuin, dus dat staat er nu ook weer lekker vrolijk bij.
  • Bij BodyPump heb ik deze week voor het eerst lesgehad via een beamer. De trainer was ziek en er was niemand die kon invallen. We waren netjes van tevoren gebeld en er werd voorgesteld om de oorspronkelijke video van LesMills af te spelen. Dat wilde ik wel eens proberen. Gelukkig waren er nog een paar meer die dat ook wel zagen zitten. Dat viel best mee en het leuke was dat we aan het eind ook echt elkaar bedankten voor het samen voltooien van de les; er ontstond een soort teamspirit. Heel grappig.
  • Met hardlopen heb ik door de week weer een intervaltraining gedaan van 5 x 1000 m in een hoger tempo, en toen dacht ik dat ik in het weekend ook nog wel even 16 kilometer kon lopen. Dat was wel pittig, want ik kreeg het tempo niet goed omlaag naar het langzame duurlooptempo; misschien wel door die intervaltraining. Bovendien was het behoorlijk warm. De laatste paar kilometer heb ik daarom een paar keer een stukje gewandeld. Misschien had ik toch wat kauwsnoepjes mee moeten nemen voor wat suikers onderweg. Gelukkig kon ik nog wel ergens onderweg wat water drinken. Ik moet toch echt eens kijken naar een nieuw drinksysteem (een riem met een flesje die vacuüm trekt als je er water in doet, zodat het niet klotst?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top