Weeknotities 2024-22

De afgelopen week was rustig en ik kon de hele week vanuit huis werken waardoor ik goed kon focussen op wat test- en uitzoekwerk. Privé ben ik druk geweest met een nieuwe basis van mijn PKM-systeem.

  • Hmmm in mijn week notes van vorige week staat dat ik nog bezig ben met het nalopen van externe links in de blogs die ik begin vorige maand heb overgezet van OrganizeFlow. Daar ben ik nog niet veel opgeschoten want ik heb weer eens iets nieuws bedacht voordat ik het vorige heb afgerond:
  • Ik ben namelijk bezig geweest met het maken van één grote index van alle onderwerpen waarover ik in de loop van de tijd bookmarks en notities heb verzameld in Evernote. Die index probeer ik op te bouwen op de manier van het Zettelkastensysteem: ik ben begonnen om de grote onderwerpen (dus waar ik veel notities van heb) onder elkaar te zetten in de tijdsvolgorde waarin ze ook in mijn bookmarks en notities terecht zijn gekomen (01. ICT, 02. Kunst (boeken, muziek, cabaret, etc), 03. Self Development, etc. Daarna volgen op dezelfde manier de subonderwerpen. Bijvoorbeeld: 01.01 Programmeren, 01.02 Databases. En onder programmeren kreeg ik bijv 01.01.01 Basic, 01.01.02 Visual Basic, 01.01.03 ASP (HTML had hier vóór gekund, maar die heb ik onder 01.04 webdesign geplaatst, want ik vind HTML niet echt een programmeertaal). Per hoofdonderwerp worden de subonderwerpen en subsubondewerpen (etc) dus steeds toegevoegd in de volgorde waarin mijn interesses zich hebben ontwikkeld. Heel interessant om te zien en ik denk dat dit een mooie kapstok wordt voor mijn PKM-/Zettelkastensysteem.
  • Verschillende stemwijzers ingevuld voor de aanstaande Europese parlementsverkiezingen om uiteindelijk toch weer uit te komen bij mijn vertrouwde partij 🙂
  • Voor mijn werk ben ik vooral bezig geweest met de inrichting van een grade book (cijferoverzicht) in Brightspace en het testwerk dat daarbij kwam kijken doordat iemand het lumineuze idee kreeg om in Brightspace niet voor elke herkansing een tweede inleverpunt aan te maken, maar gewoon een tweede rubric (beoordelingstabel) te koppelen aan het inleverpunt van de eerste kans. Het probleem is namelijk dat bij het beoordelen van de herkansing, de rubric van de eerste kans wordt overschreven. De oplossing die we tot nu toe hanteerden was een tweede inleverpunt maken voor de herkansing. Maar een tweede rubric koppelen kan eigenlijk ook prima, al voelt het wel iets meer als een ‘workaround’. Maar het cijferoverzicht was anders wel heel groot geworden, dus voor deze module lijkt dit de betere optie.
  • Daarnaast liep ook nog de uitgebreide test die ik gedaan heb van de functionaliteit in Brightspace om met meerdere beoordelaars assignments te kunnen beoordelen. Daar zitten een paar dingen in die nog wel beter kunnen, maar voor zover ik heb kunnen zien valt er prima mee te werken, zowel voor opdrachten die door middel van het vierogenprincipe moeten worden beoordeeld, als voor opdrachten waarbij twee of meer beoordelaars elk een deel van één rubric invullen bij de beoordeling.
  • Vorige week vroeg ik Marie Poulin tijdens de PKM Campfire-sessie hoe ze haar ideeën voor haar workflows zo consequent bleef volgen, omdat ik dat zelf heel lastig vind. Deze week had ik weer een voorbeeld waarbij ik weer eens ongelooflijk inconsequent was. Ik wilde namelijk in het template van mijn Daily Notes een lijstje opnemen van drie willekeurige daily notes uit de afgelopen jaren die nog niet het label ‘processed’ hadden, om het reviewen van eerder gemaakte notities te bevorderen. Net toen ik had uitgevogeld wat de dataview-code daarvoor moest zijn en ik deze in mijn template wilde plakken, zag ik dat ik al lang zo’n lijstje heb: namelijk een lijstje met links naar de notitie van gisteren, vorige week, vorige maand, vorig kwartaal en vorig jaar. Duuhhh… Elke dag zie ik dat lijstje in mijn daily note staan en elke dag ‘skip’ ik de reviews. Vijf is waarschijnlijk ook te veel om te reviewen, maar ik kan er ook gewoon elke dag ééntje van die vijf kiezen. Zucht…
  • Deze week heb voor het eerst sinds ik op 21 april de halve marathon heb gelopen weer wat snelheidsintervallen gedaan tijdens het hardlopen. De afgelopen weken stonden meer in het teken van herstel en rustig aan weer opbouwen totdat ik weer mijn normale afstanden aan één stuk kon lopen. Dat lukte weer sinds een kleine twee weken, dus kon ik deze week nog wel iets nieuws toevoegen. Het leek het me namelijk leuk om de intervallen er een beetje in te houden, ondanks dat ik nu even geen nieuw wedstrijddoel heb, want die trainingen vond ik toch ook best leuk tijdens de voorbereiding voor de halve marathon, ook omdat je echt verschil ging merken qua snelheid. Ook BodyPump heb ik deze week gewoon weer opgepakt nadat ik vorige week twee keer had overgeslagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top