Weeknotities 2024-21

Deze week maak ik voor het eerst een overzicht met weeknotities. Ik zag het op twee andere websites die ik volg en het lijkt mij eigenlijk een heel goed idee om eens per week terug te kijken naar de afgelopen week. Om dat overzicht te kunnen maken heb ik ook mijn dagelijkse notities nodig, dus hopelijk is dit ook een stimulans om die dagelijkse notities beter bij te houden en wekelijks te reviewen.

 • Korte werkweek want maandag was het tweede pinksterdag
 • Ik ben nog bezig met het nalopen van externe links in de blogs die ik begin deze maand heb overgezet van OrganizeFlow naar mijn persoonlijke website.
 • Naar aanleiding van de PKM Summit van eind maart zijn er nu elke maand online ‘PKM Campfiresessies’ in de bijbehorende community. Deze week was er een sessie met Marie Poulin, expert op het gebied van Notion die vanwege haar design-achtergrond hele mooie gestructureerde Notionpagina’s kan maken, wat haar ook helpt om overzicht over alles te houden ondanks dat zij ADHD heeft. Haar belangrijkste tip om consistent gebruik te blijven maken van de workflows die je bedacht hebt: Probeer zo weinig mogelijk pagina’s te maken en bouw elke pagina zó dat het precies bevat wat je nodig hebt voor de workflow die het ondersteunt; soms zelfs met ‘stap 1, stap 2, stap 3, etc.’
 • Feedback verwerkt die was gegeven op de checklist die we voor docenten aan het ontwikkelen zijn voor het toepassen van Blended Learning in hun modules.
 • Bezig met het inrichten van een cijferoverzicht (‘grade book’) in de nieuwe leeromgeving Brightspace voor een afstudeermodule.
 • Bezig met het testen en beschrijven van functionaliteit in Brightspace om met meerdere beoordelaars assignments te kunnen beoordelen.
 • Reviews gedaan van de online leeromgevingen van deeltijdmodules.
 • Gezellige borrel gehad met collega’s in Deventer. o.a. burgers gegeten bij Roasted. Aanrader!
 • Naar de Hammondclub ledendag geweest. Daar speelde Hammondorganist John Hondorp samen met drummer Peter Weissink en pianist Sebastian Altekamp. Tjonge wat konden die lekker spelen zeg.
 • Dat gaf ook weer inspiratie om toch maar eens een plan te maken om zelf met jazz standards aan de slag te gaan. Het liefst lees ik van bladmuziek, maar om de nummers echt te onthouden kun je ze blijkbaar beter leren door te luisteren. Maar hoe kom je achter de akkoorden als je geen bladmuziek gebruikt? Misschien een combinatie van luisteren en bladmuziek? En met welke jazz standards kun je dan het beste beginnen? Graag niet al te moeilijk 😉 #opzoeknaarsucceservaringen
 • Blog geschreven over het afscheid van Youp van ‘t Hek die zaterdagavond in Carré zijn allerlaatste voorstelling speelde. Daarvoor heb ik
 • Mijn RSS-feeds eindelijk weer eens bijgewerkt want ik liep nogal achter. Daarbij heb ik de lijst met blogs die ik volg ook maar weer eens opgeschoond.
 • Deze week heb ik de bodypumplessen overgeslagen vanwege wat vermoeidheid. Ik ben wel gewoon twee keer wezen hardlopen en dat ging prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top