Mijn blogs van OrganizeFlow staan nu hier

Het zat me al een hele tijd dwars: op mijn andere website organizeflow.nl stonden allemaal uitgebreide blogs voornamelijk over productiviteit en een paar over persoonlijk kennismanagement. Die had ik daar geplaatst omdat ik een aantal jaren geleden had bedacht dat ik mensen wilde helpen met het opzetten van hun eigen systeem voor persoonlijke productiviteit en persoonlijk kennismanagement.

Geen expert

Na verloop van tijd kwam ik er echter achter dat ik wel veel weet over verschillende productiviteitsmethoden en -strategieën, maar dat ik voornamelijk zelf op zoek ben naar wat voor mij werkt, en dat ik eigenlijk helemaal niet goed weet wat ik anderen zou adviseren om te doen, omdat het mij zelf niet eens lukt om mijn eigen systeem goed werkend te krijgen. Ja, de basis staat wel, maar ondanks vele pogingen kan ik nog steeds niet zeggen dat ik erg efficiënt en productief te werk ga, en ik kwam er maar niet achter waarom het maar niet lukte.

Aan de methoden en strategieën zelf ligt het niet, want de belangrijkste zijn gebaseerd op de wereldwijd bekende en zeer gewaardeerde methode Getting Things Done, en ook andere tips en strategieën komen vaker voorbij in podcasts, video’s, boeken en artikelen die ik hierover bestudeerd heb. Mogelijk zijn het dan toch persoonlijke kenmerken (ook deze) die ik nog eens nauwkeuriger zou moeten analyseren.

Wat voor mij ook niet echt klopte was de expert-achtige toon in mijn blogs. Want ondanks dat ik er veel over gelezen, geluisterd en gekeken heb, voel ik mij dus helemaal geen expert en zou ik veel liever schrijven als iemand die ook gewoon op zoek is, dingen leest, en uitprobeert. Dat lukte echter niet op organizeflow.nl.

Hopelijk lukt dat hier wel, op mijn persoonlijke blog, waar ik wil schrijven over van alles dat mij inspireert. Dus ook over persoonlijke productiviteit en persoonlijk kennismanagement. Bijvoorbeeld over de zoveelste nieuwe opzet van mijn taakmanager Todoist, of over Obsidian, waar ik nu al mijn notities uit zowel Evernote als Roam Research heb geplaatst. Werkt het al perfect? Nee, nog lange niet, maar stap je voor stapje wordt het wel steeds iets beter.

Blogs verplaatst naar Mascha’s blog

Daarom heb ik vorig weekend al mijn blogs van OrganizeFlow overgezet hier naar mijn persoonlijke blog en word je automatisch doorgestuurd als je nog een oude link aanklikt. Je vindt de blogs onder de categorie OrganizeFlow. De oorspronkelijke categorieën van de overgezette blogs zijn zoveel mogelijk via de lijst met ‘tags’ in het linker menu terug te vinden. Ook heb ik ze opnieuw gecategoriseerd op de pagina OrganizeFlow die je bovenaan in het menu aan de linkerkant terugvindt. Ook ga ik de externe links in de blogs nog nalopen, en probeer ik hier en daar de toon wat aan te passen.

E-book en minicursus blijven beschikbaar

Het e-book en de minicursus heb ik laten bestaan, want ik vind dat nog steeds een heel mooi begin om met persoonlijke productiviteit aan de slag te gaan. De minicursus via e-mail is daar een belangrijk onderdeel van omdat je daardoor om de dag weer even getriggerd wordt om er écht mee aan de slag te gaan, en het niet een e-book wordt dat je opslaat op je harde schijf (of cloud) en vervolgens vergeet te bekijken (zoals ik er zelf zo-veel heb bewaard).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top