Een Hammond

In de zomer van 2021 waren we een dag in Middelburg. Midden in de stad zat een muziekwinkel waar ik naar binnen liep onder het motto: ‘Ik ga even een beetje bladmuziek kijken’.

Eenmaal binnen liep ik eerst even door de winkel en daar stond dus ineens vooraan: een Hammond-orgel. Wow! Die kost vast wel een paar duizend euro. Even later kwam Tom ook de winkel binnen en ik liet hem het orgel zien “Weet je al wat hij kost?”

Ik was helemaal niet op zoek naar een ander orgel. Mijn oude elektronische orgel (een Yamaha electone FE-40) stond bij mijn ouders op zolder en het plan was om die weer in onze woonkamer te zetten.

Toch was ik nieuwsgierig. Niet om de Hammond te kopen, maar gewoon om te weten wat zo’n orgel kost. Dus ik vroeg aan de verkoper: “Ok, ik heb eerlijk gezegd geen enkele intentie om dit orgel te kopen, maar ik ben toch benieuwd wat hij kost.”

“595 euro” ………..

Ik keek hem aan. Had ik dat goed verstaan? Was dit een Hammond-orgel dat ik zomaar zou kunnen kopen? Een paar duizend euro zou ik er misschien ook wel voor uit kunnen geven, maar over dit bedrag hoefde ik niet eens na te denken!

Alleen… ik was helemaal niet op zoek naar een ander orgel, want bij mijn ouders op zolder stond de Yamaha waar ik zelf jarenlang op gespeeld had, en die ik dus heel goed kende en die ook nog eens een heel mooi geluid had. Dat was de reden dat ik op dat moment besloot om hem niet te kopen.

Toch hield ik een slag om de arm, want stel dat we het orgel dat bij mijn ouders thuis stond niet meer van zolder zouden kunnen krijgen. Dus had ik toch even naar de contactgegevens gevraagd van de verkoper (die ook de eigenaar bleek te zijn) en vroeg ik ook wat het kostte om hem vanuit Middelburg te laten bezorgen in Oldenzaal. Dat viel ook nog wel mee.

Je raadt het al: uiteindelijk is de Hammond er een paar weken later toch gekomen, want de Yamaha kregen we met geen mogelijkheid meer door het trapgat naar beneden. Gelukkig was de Hammond in tussentijd nog niet verkocht. 🙏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top