Bloemenvelden

Steeds vaker zie ik prachtige bloemenvelden in de omgeving. Vorige week liep ik ergens waar het ver van de weg af lag en waar volgens mij alleen de eigenaren van het veld echt mooi op konden kijken (tja, geef ze eens ongelijk!), maar soms liggen ze ook op een plek waar je er vlak langs kunt lopen. Zo liep ik afgelopen week tijdens het hardlopen ook ineens langs zo’n veld. Het lag eigenlijk op een plek waar ik heel vaak langs loop, alleen toevallig de afgelopen paar weken niet omdat ik een aantal weken op het Hulsbeek en bij de Lonnekerberg heb gelopen. Het veld ligt wel een klein beetje verborgen, maar een paar wandelaars die een eind vóór mij liepen, gingen ineens van het pad af naar het veld en toen zag ik het ook. Geweldig mooi!

Gisteren ging ik terug om foto’s te maken. Ik zag toen ook een bordje met een waarschuwing erop dat het niet de bedoeling is om de bloemen te plukken om ze thuis op de vaas te zetten. Ze zijn bedoeld voor de bijen en andere insecten, waar er momenteel nog veel te weinig van zijn. En dat heeft ook weer invloed op bepaalde vogels die leven van die insecten. Bepaald geen vrolijke reden dus dat deze velden er zijn, maar het geeft wel een heel vrolijk gezicht. En hopelijk helpt het!

Bloemenveld
Bord bij het bloemenveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top