De zin

Ik werk als learning designer bij Saxion Hogeschool. Al meer dan anderhalf jaar werk ik voornamelijk vanuit huis, maar daarvóór werkte ik meestal in Enschede en soms ook in Deventer, waar ook een aantal opleidingen van Saxion (deels) is gehuisvest.

En elke keer als ik in Deventer van het station naar het schoolgebouw loop, dan kijk ik even naar de prachtige zin die op de gevel van de schouwburg van Deventer staat:

Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens

Alied van der Meer

Het raakt me elke keer weer. En al zó vaak wilde ik er een foto van maken, maar het kwam er niet van. Tot dinsdag 10 maart 2020, vlak vóór de lockdown. Het was de laatste keer dat ik er was.

En vanaf dat moment was ik zó druk, dat ik er niet eens een blog over geschreven heb. Later toen het weer rustiger werd dacht ik “Tja, waarom zou ik het blog nu wél schrijven? Zonder verdere aanleiding… Ik schrijf het wel als ik er weer geweest ben”.

Deze week was het eindelijk zo ver. En gelukkig, ‘de zin’ staat er nog steeds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top