Verblindend

Vanochtend heb ik een geweldig mooie route hardgelopen. De omgeving waar wij wonen is sowieso al schitterend mooi, maar in de lente is het soms echt oogverblindend. Zoals vanmorgen dus.

Ik had een route van ongeveer 12 kilometer uitgestippeld zonder al te veel modderige paden, want het heeft de afgelopen dagen best veel geregend. Gelukkig was het vanochtend mooi droog en niet al te koud. Het kon nog wel iets gaan regenen, maar hoe eerder ik zou gaan, hoe minder last ik daarvan zou hebben. Ik was dus al mooi op tijd op pad.

Hier vind je de route. Ook mooi om te wandelen!
Om het onderstaande beeld te krijgen moet je in het menu aan de rechterkant even op ‘Satteliet’ klikken (waar nu ‘Kaart’ staat) en de opties Fietsroutes & fietspaden en Kilometermarkeringen aan zetten, en 1 x op het plusje klikken om in te zoomen, want pas dan zie je ook echt de paden, en kun je je misschien wat beter oriënteren als je al enigszins bekend bent in de omgeving.

Klik op de afbeelding voor de route via Garmin Connect
(je kunt de route downloaden via de drie puntjes in het info-blok aan de linkerkant)

Zoals je ziet is deze route 13,4 km. Langer dus dan de 12 km die ik eerst had bedacht en dat komt omdat ik na 3 km niet rechtdoor ben gelopen en daar direct de A1 ben overgegaan naar kilometerpunt 6, maar omdat ik eerst nog even rechtsaf door het bos (en toch een modderig pad) ben gelopen en toen over het Boerskotten (km 3,5 – 4 – 5).

En daar kreeg ik gelukkig geen spijt van. Integendeel. Op het belangrijkste pad op het Boerskotten loop je door een prachtige haag met bomen en nu in het voorjaar zijn de bladeren van die bomen allemaal superfelgroen. Daar komt dus bij dat het veel had geregend waardoor de grond en de boomstammen heel donker waren, waardoor de felgroene bladeren nog meer afstaken tegen die donkere achtergrond. Het was echt oogverblindend mooi.

Ik had helaas geen camera bij me, maar dit is een foto van vorig jaar. Toen was het eind april al zo mooi in het bos, al vond ik het nu eerlijk gezegd nog mooier dan vorig jaar. Het groen was nu nog iets lichter, en nóg feller, maar dat kan dus ook komen omdat de grond en de boomstammen nat waren en dus donkerder.

Boerskotten april 2020

En dit was vanochtend niet de enige plek waar ik getrakteerd werd op al dit moois. Ook tussen kilometer 6 en 7 waren er een paar kleine plukjes waar de bomen vlak naast het pad staan en vanaf 7,5 tot voorbij het 8-kilometerpunt (de Farvickweg) was het vergelijkbaar met de foto. En dan kun je bij 10,5 kilometer op de Paasbergweg aan de rechterkant nog even tegen een heuvel opkijken waar een huis bovenop staat wat ook altijd weer een prachtig mooi plaatje is, en daarna waren er weer alleen maar felgroene bladeren van de bomen tussen kilometer 11 en 12 op de Alleeweg. Wauw, echt wauw! Wat een mooi begin van de dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top