Kleine verbeteringen

Deze week ben ik begonnen in het boek Steeds Leuker van Jelle Hermus. Daarin schrijft hij dat je veranderingen niet in hele grote stappen ineens moet doen, maar juist in hele kleine stapjes:

  • Als je wilt gaan mediteren, begin dan met 3 minuten per dag, en niet direct met een kwartier of 20 minuten.
  • Als je gezonder wilt eten, pas dan iedere week één ding aan in je eetpatroon en houd dat tenminste een week vol, voordat je het volgende aanpast.

Zo wen je eerst aan een kleine aanpassing, waardoor je er beter op verder kunt bouwen. De kans wordt dan kleiner dat je het op een gegeven moment opgeeft en al je veranderingen ineens weer overboord gooit.

Dat deed me weer denken aan bloggen. Dat wil ik eigenlijk het liefst dagelijks doen. En ik weet dat de blogs niet lang hoeven te zijn. Kijk maar eens naar één van de populairste bloggers, Seth Godin. Hij schrijft dagelijks een blog en vaak bestaan ze maar uit een paar regels. En toch kunnen die blogs grote impact hebben.

Zó kort als Seth schrijft, hoeft het wat mij betreft niet, maar het idee van korte blogs helpt wel om toch dagelijks een blog te schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top