Boeken luisteren

Gisteren schreef ik dat ik was begonnen met het boek Steeds leuker van Jelle Hermus. Ik bedoelde daarmee dat ik was begonnen met luisteren. Niet met lezen, zoals je waarschijnlijk dacht. Ik luister al heel wat jaren naar boeken en podcasts. Op dit moment hebben de boeken weer de overhand.

Ik luister ze ‘s ochtends vroeg als ik mijn ontbijt en lunch maak, op de fiets naar het werk of in de auto, bus of trein, of tijdens het strijken of andere huishoudelijke klusjes. Tijdens het hardlopen luister ik naar podcasts omdat ik de boeken via speciale apps beluister die niet op mijn iPod nano staan die ik bij het hardlopen gebruik.

Kobo-app
Luisterbieb-app

De apps waar ik het over heb zijn de Luisterbieb-app die iedereen kan gebruiken die lid is van de openbare bibliotheek, en de bol.com Kobo-app. Met die laatste kun je audioboeken luisteren die je koopt van Bol.com, of die je kunt downloaden als je een Kobo-plus abonnement hebt.

De luisterbieb is trouwens echt een aanrader. Er staan veel meer boeken in dan ik had verwacht. Wel minder dan de Kobo-app, en een beetje onderzoek leert dat er nóg veel meer te vinden zijn in Storytel. Misschien ga ik die binnenkort ook maar eens proberen.

Tot slot het lijstje van boeken dat ik de afgelopen tijd geluisterd heb via de luisterbieb:

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
Gratis geld voor iedereen – Rutger Bregman
Uitblinkers (Outliers) – Malcolm Gladwell
Sapiens – Yuval Noah Harari
Huh? De techniek van het omdenken – Berthold Gunster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top