Een nieuw jaar, een nieuw decennium, een nieuw motto

Vandaag is het 1 januari 2020. Een nieuw jaar, een nieuw decennium. Ik wilde persé een blog schrijven vandaag. Want ik wil meer bloggen en dan kun je het jaar maar beter direct goed beginnen.

Maar waarover?

Als ik voor mijn persoonlijke blog even niet weet waar ik over wil schrijven, kijk ik vaak even rond bij bloggers die dagelijks of een paar keer per week bloggen. Dat geeft me heel vaak inspiratie, en ook deze keer weer.

Meestal leidt het niet tot een blog over hetzelfde onderwerp, maar deze keer lijkt het er wel behoorlijk op. Ik vond namelijk een blog dat ging over ‘beginnen’ en ‘niet wachten tot het perfecte moment’, en besloot zelf op zoek te gaan naar een quote hierover. Dat werd:

Zee met ruwe golven en een ondergaande zon.
Foto van Pacific Azure via Pixabay

Ik lees hem zo: Wees je bewust van wat er om je heen gebeurt, maak gebruik van kansen die zich voordoen en vertrouw erop dat je precies die kansen vindt die je op dát moment nodig hebt.

Die vond ik wel heel goed bij mij passen. Meestal denk ik namelijk te lang na over wat ik ga doen en twijfel ik over hoe ik iets aanpak. Soms zo lang, dat het moment om iets te doen alweer voorbij is. Dit past dus heel goed als een soort nieuwe guideline, een nieuw motto.

Er moest nog wel een foto bij. Ik had de quote gevonden op een foto met wat rotsen en heftige golven en besloot er zelf een foto bij te zoeken die ook golven heeft; als symbool voor imperfectie en voor de dynamiek die nodig is om ergens mee te beginnen. Ik vond dat de bovenstaande foto dit heel mooi uitbeeldde met een ondergaande zon (een ‘perfect moment’) en behoorlijke golven (dynamiek en ‘geen perfect moment’).

Toen pas besefte ik dat mijn hele blog hierover moest gaan. Natuurlijk kwamen er ook weer allerlei twijfels over dat idee, totdat ik ineens het complete plaatje zag, inclusief de ‘perfecte’ foto die ik had gevonden.

En zo schrijf ik dus mijn eerste blog van dit jaar. Zonder eerst te hebben nagedacht, maar gewoon door te beginnen en door te gaan, terwijl ik erop vertrouw dat het idee dat ik gevonden heb én de foto, precies de dingen zijn die ik op dat moment nodig heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top