Blog op OrganizeFlow: Lifelong learning in jouw dagelijkse praktijk

Naast dit blog schrijf ik ook regelmatig op mijn andere website, OrganizeFlow. Daar schrijf ik vooral over het opzetten van een systeem voor persoonlijke productiviteit; een systeem waarin je een totaaloverzicht maakt van je projecten, taken, afspraken en bijbehorende notities en documenten.

Mijn blog van deze week gaat over iets dat wat mij betreft daar sterk mee is verbonden, namelijk het ontwikkelen van je eigen kennis over je vakgebied en andere dingen die je interessant vindt.

Ik wilde het een beetje praktisch houden. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om lezers te laten kijken naar deze processen aan de hand van de tools die ze zelf gebruiken en zich zo een beeld te vormen van de manier waarop zij zelf op dit moment met kennismanagement bezig zijn.

Natuurlijk gaat het, net als bij productiviteit, niet om de tools die je gebruikt, maar ik vond het wel handig om tools als het startpunt te gebruiken om na te denken over wat je zelf doet. Wat doe je op het gebied van elk van de processen Seek, Sense en Share? Door te bedenken welke tools je daarbij gebruikt krijg je voor jezelf een eerste overzicht en zie je misschien de eerste ‘gaten’ en dingen die je dubbel doet of op te veel verschillende plaatsen.

Lifelong learning in jouw dagelijkse praktijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top