Sharing in the open

Liked Sharing in the open by David Truss (Daily-Ink and Pair-a-dimes un-post-ed)
“I don’t have to rewrite anything, explain things again, spend a lot of time searching, or say less than I want to because of the limits on Twitter.” “With respect to the value or worth of the ideas others might want to share, my response is that it really only needs to be valuable to one person. You!”

Ik begon ooit met een blog omdat ik anders niet wist waar ik de informatie moest laten die ik interessant vond (Evernote bestond toen nog niet 😉 ). Al was het dus alleen maar voor mezelf. En daarnaast vond ik het mooi meegenomen dat ik anderen gemakkelijk kon verwijzen naar de informatie die ik op mijn blog had gedeeld. 

Het is mij nooit goed gelukt om dit ook met grote consistentie vol te houden, zoals sommige andere bloggers die inmiddels een ‘body of work’ hebben van meer dan 10 of 15 jaar. 

Je ziet hun ideeën na verloop van tijd groeien en verder vorm krijgen. En daarnaast bouw je natuurlijk een gigantisch archief op waar je altijd weer naar kunt verwijzen, zoals ook David Truss, de schrijver van het artikel Sharing in the open, laat weten.

Ik vind eigenlijk dat iedereen een eigen blog zou moeten hebben. Tenminste vanaf het moment dat je gaat studeren en je echt gaat verdiepen in één of meer onderwerpen; maar het mag wat mij betreft ook eerder. 

Op mijn eigen blog vind je blogs vanaf 2007, maar ook daarvoor blogde ik al. Ik ben alleen een keer overgestapt naar een ander platform en heb toen niet mijn eerdere blogs geïmporteerd. Op dat moment vond ik dat te veel werk en later kwam het er niet meer van. Misschien heb ik het bestand nog wel en kan ik het er alsnog in krijgen. Zou wel mooi zijn.

Sinds kort heb ik weer nieuwe inspiratie opgedaan om vaker te bloggen. Nog steeds niet vaak genoeg naar mijn mening, maar het gaat gelukkig weer de goede kant op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top