Nieuwe inspiratie

“What is seen, can’t be unseen… “

Aan die uitspraak moest ik ineens denken toen ik een geweldig nieuw format voor een mijn blog had gezien, en besefte dat ik mijn blog weer eens op de kop ging gooien.

Dat lag nou niet echt in de planning, maar ja, toen ik deze site eenmaal had gezien, liet het me niet meer los. Dan moet het tรณch gebeuren.

Bron: Rhoneisms

Nu vraag je je misschien af wat ik zo inspirerend vind aan het best wel kale format, maar als je goed kijkt is het een format voor superkorte blogs, zelfs zonder titel en met de datum er links naast en het type update (status, thought, video, etc).

Zonder titel zelfs? Ja. De eigenaar van de bovenstaande site zegt daar het volgende over:

“In the old days of the internet, it was common to have a blog with updates that did not have titles because there was no such thing as content management systems (like Moveable Type or WordPress) or even services. No such thing as blogging software. Such things were hand coded HTML. There were no โ€œrulesโ€ about what a post had to look like or be. The idea that blog posts have titles or have a certain format is relatively new.”

~ Patrick Rhone, Rhoneisms – Site Notes

Het lijkt mij superleuk om dit soort kleine, korte updates te typen. Overigens kun je er ook gewoon normale blogs mee maken. Die afwisseling zie ik wel zitten.

Binnenkort gaat deze site dus op de kop. Daarom heb ik een video gemaakt van een paar plaatjes waarin je ziet hoe mijn blog er op dit moment uitziet:

Mascha’s Blog – 19 juli 2019

Wel jammer dat ik nooit eerder even wat afbeeldingen heb gemaakt voordat ik mijn site veranderde. Dat is al verschillende keren gebeurd namelijk. Ik zal binnenkort eens op het internetarchief kijken om te zien wat ik daarvan kan terughalen. (Is dat er dan, een archief van het internet? Jazeker!)

One thought on “Nieuwe inspiratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.