Micro.blog

Zoals je misschien hebt gelezen heb ik afgelopen weekend mijn blog omgezet van een ‘normaal’ blog naar een format waarin je ook kortere blogs kunt schrijven, zonder plaatje en zelfs zonder titel.

Degene van wie ik dit idee kreeg bracht mij via zijn instagrampagina op het spoor van micro.blog. Dat is een platform voor korte blogs, die je o.a. kunt linken aan je eigen blog en aan je Twitter-account.

Ik vind het er interessant uitzien, en vraag me vooral af wat voor community hier gebruik van maakt. Dus ik heb maar eens een account aangemaakt.

Ja, natuurlijk zou ik ook gewoon tweets kunnen schrijven (tweede keer dat ik dat zeg deze week…🤔). 280 tekens is al best veel en als ik meer te vertellen hebt zou ik ook gewoon meerdere tweets achter elkaar kunnen schrijven, maar deze microblogs vind ik toch ook wel mooi.

En als ik iets in een aantal tweets zou willen vertellen, dan zou ik het toch eerst voorbereiden als een blog en het dan opsplitsen in losse tweets. Op micro.blog zou ik zo’n blog echter gewoon kunnen posten. Dat is dus veel gemakkelijker.

Natuurlijk zou ik de teksten ook alleen op mijn eigen blog kunnen posten, maar daar is momenteel nauwelijks interactie. Via micro.blog krijg ik die misschien wél.

Het is dan wel weer een extra social media kanaal. Maar in vergelijking met andere sociale media ziet dit er allemaal nog heel ‘clean’ uit. Geen reclameposts volgens mij.

Toch maar eens proberen dus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top