Nu (mei 2018)

Ja, het is al juni, maar ook nog maar net, dus we doen net alsof ik dit blog vorige week heb geschreven. Dan kan ik er in de loop van deze maand nog eentje doen over deze maand. 😇

Gisteren schreef ik al dat ik het schrijven van blogs nogal had uitgesteld, en dat gold dus ook voor deze update. 

Hierbij dus alsnog. Af en toe refereer ik aan mijn vorige Nu-blog

Werk:

 • Workflow ingericht voor een nieuwe klant en deze samen met hen doorgesproken. Leek weer een beetje op het consultancy-werk dat ik zelf ooit heb gedaan, alleen kwam de klant nu bij ons in plaats van andersom 🙂
 • Verschillende uitzoekklusjes (wijzigingen in formulieren, problemen in workflows oplossen) 
 • Uitleg in onze klantenportal aanpassen over een onderwerp waar veel klanten vragen over stellen. Heel leuk om te doen, omdat wijzigingen direct voor klanten zichtbaar zijn via onze klantenportal. 
 • Minder leuk werk (maar wel door de klant betaald): Twee soorten rapporten voor vier soorten gebouwen in twee verschillende talen exporteren voor een klant die zijn gemaakt voor oudere versies van hun formulier. Wat er wel leuk aan was, was het bedenken van een systematische werkwijze die ervoor zorgt dat we de juiste rapporten met de juiste templates in de juiste taal maken (en in de juiste mappen opslaan): een combinatie van een handige draaitabel in excel en een voorgestructureerd setje mappen. Nu rest helaas alleen nog (een groot deel van) de uitvoering… 

Thuis:

 • Lekker genieten van het zomerse weer door af en toe ‘s avonds een terrasje te pakken of een minibarbecue te houden met behulp van onze tafelgrill. 
 • Tuin weer op orde brengen (bijna klaar).
 • Het overzetten van blogs is blijven liggen, omdat ik vond dat ik beter eerst zelf een nieuw blog kon schrijven. En we weten inmiddels hoe dat is gegaan…
 • Vriendin geholpen met een plan voor het opzetten van een website met webshop.
 • Wet AVG uitgeplozen en maatregelen genomen voor OrganizeFlow.
 • Voorbereidingen voor de komende D66-afdelingsvergadering 
 • Eetpatroon aangepast na het lezen van ‘100% suikervrij’ (absolute aanrader als het je nog niet is gelukt om suiker zoveel mogelijk uit je voedingspatroon te verwijderen). 

Momenteel lees ik…

 • even geen boek, maar probeer ik weer regelmaat te krijgen in het lezen van mijn RSS-feeds. Ook heb ik nog een overvol notitieboek in Evernote met daarin allerlei artikelen die nog op mijn ‘Read later’-lijst staan. Daar gaan we eerst maar eens een gat in slaan.

Momenteel luister ik veel naar de volgende podcasts:

 • Happier van Gretchen Rubin over ‘How to build happier habits into your life’.
 • Productive Flourishing van Charlie Gilkey – voormalig de ‘Creative Giants Show’. Productiviteit voor creators.
 • The Productivity Podcast van Paul Minors met tips over productiviteit, timemanagement, doelen stellen, motivatie, etc.

Sport:

 • Ik houd me nog steeds aan het hardloopschema waar ik begin april mee ben gestart. Er zat een aantal echt pittige trainingen in, maar ik heb ze eigenlijk allemaal gewoon kunnen doen en ik merk absoluut verbetering. Nog een paar weken tot de wedstrijd. Het grappige (en een verschil met andere jaren), is dat ik eigenlijk geen tijd in mijn hoofd heb waarbinnen ik straks de wedstrijd wil gaan lopen. Het gíng ook helemaal niet om het lopen van de wedstrijd, maar om het verbeteren van mijn hardlopen. Dat betekent overigens niet dat ik de wedstrijd helemaal niet ga lopen. Daar is de route te mooi voor!
 • Met BodyPump ben ik nog steeds niet weer begonnen. Ik heb nog even geen zin om tijdens de hardlooptrainingen last te hebben van de spierpijn van de eerste paar Pump-trainingen. Dus waarschijnlijk begin ik daar over anderhalve maand mee, ná de wedstrijd. Of misschien toch eerder, want het begint wel echt weer te kriebelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top