Nu (april 2018)

Dit is mijn eerste ‘Nu’-blog. Het idee is afkomstig van Derek Sivers. Hij kwam met het idee van een ‘Nu’-pagina. Dat is een pagina waarop je beschrijft waar je momenteel mee bezig bent. 

Ik had het al wel eens bij andere bloggers gezien en was direct enthousiast over het idee, maar tja… dan komt de vraag: “Zijn de dingen die ik doe nu echt zo interessant en afwisselend om ze op zo’n nu-pagina te gaan beschrijven?”
Ik twijfel nog steeds over het antwoord, maar ik wil het nu toch gaan proberen. Misschien valt het mee en doe ik meer dan ik denk en wordt dat juist zichtbaar door het eens bij te gaan houden. En misschien ben ik er na één of twee keer wel klaar mee. We gaan het zien. 

In plaats van een ‘Nu’-pagina ga ik echter ‘Nu’-blogs schrijven. Ik vind het namelijk leuker om terug te kunnen kijken naar oude versies en als je de pagina steeds vernieuwt dan raak je de oude beschrijvingen kwijt. Vandaar dat ik dit via blogs ga bijhouden waar ik de categorie ‘Nu’ aan koppel. Zo kun je ze gemakkelijk terugvinden.

Dan nu de eerste beschrijving van waar ik momenteel mee bezig ben.


Op mijn werk:

 • Op mijn werk wisselen de werkzaamheden zich snel af. Van het maken of vertalen van formulieren naar Duits of Frans, tot het oplossen van problemen in takenworkflows.
  Het grootste project deze week was het zodanig verbeteren van excelsheets dat deze probleemloos konden worden ingelezen. Die verbeteringen moesten zoveel mogelijk ‘slim’ worden gemaakt (dus met behulp van filters en met formules waarmee je gegevens kunt zoeken en combineren), want de bestanden bevatten meer dan 130.000 regels. Die kun je immers niet allemaal handmatig langsgaan. 

Thuis:

 • Een nieuwe website gemaakt voor iemand en de content van de verouderde website overgezet naar deze nieuwe.
 • Oude blogs over Slimmer werken herschrijven of één-op-één overzetten van mijn site DidactAdvies naar mijn nieuwe site over productiviteit: OrganizeFlow.
 • Thema van OrganizeFlow aangepast, zodat mijn blogs nu direct op de homepage zichtbaar zijn. Ik had op een andere site een mooi thema gezien, maar dat bleek een betaald thema te zijn en met thema’s vind ik dat het toch nog wel eens riskant om ervoor te betalen. Wat als het toch iets niet doet dat ik wel graag zou willen? Of wat als ik binnen afzienbare tijd toch weer wat anders wil? 
  Daarom zoek ik vaak een gratis thema op en fröbel ik net zolang totdat het doet wat ik wil. 
  Bij OrganizeFlow had ik dat redelijk snel voor elkaar, maar op deze website ben ik wat langer bezig geweest. Inmiddels werkt die echter ook (bijna helemaal) zo als ik graag wil. 

Momenteel lees ik…:

 • Refuse to choose – Barabara Sher. Eigenlijk ben ik deze deels aan het herlezen. Het boek bestaat namelijk uit twee delen en toen ik erin begon heb ik deel 1 min of meer overgeslagen en ben ik direct met deel 2 verder gegaan. Inmiddels heb ik deel 1 ook gelezen en probeer ik met die kennis nu ook deel 2 nog een keer door te nemen.

Momenteel luister ik veel naar de volgende podcasts:

 • Happier van Gretchen Rubin over ‘How to build happier habits into your life’.
 • Getting Things Done van de David Allen company over zijn productiviteitsmethode.
 • The Multipod – gemaakt door de ‘multipotentialites tribe’ van Emilie Wapnick
 • ProBlogger – van Darren Rowse over professioneel bloggen 

Sport:

 • Sinds kort heb ik weer een doel gesteld voor het hardlopen (een wedstrijd van 12,5 km in juli) en heb ik een schema opgezocht (en een beetje bijgewerkt) om daar naartoe te werken. Dat betekent dat ik momenteel drie keer per week hardloop.
 • Voor BodyPump moet ik nog weer even een goed moment vinden, want dat schiet er tot nu toe wel bij in.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top