Terug van weggeweest

Er is alweer een maand voorbij sinds mijn laatste blog. Sinds begin januari heb ik het een kleine anderhalve maand volgehouden om (vrijwel) iedere dag een blog te schrijven en daarna was het even op. 

Het was sowieso lang niet altijd gemakkelijk om weer een onderwerp te verzinnen om over te schrijven, maar dan ging ik een beetje rondkijken op andere blogs en dan kwam er altijd wel een idee. Niet dat ik dan over hetzelfde schreef als een andere blogger, maar ik kwam gewoon op ideeën door anderen te lezen. 

Na een tijdje merkte ik echter dat het steeds lastiger werd om een onderwerp te verzinnen. Dat kwam ook omdat ik graag meer blogs wilde schrijven voor OrganizeFlow en voor die blogs wilde ik graag meer tijd uittrekken. Het gevolg was dat ik mij op geen van beide blogs echt goed meer kon focussen, wat natuurlijk ook niet ten goede kwam van mijn inspiratie. 

De belangrijkste reden om even te stoppen met bloggen was echter de verandering van mijn dagelijkse ritme. Sinds vorige maand werk ik namelijk weer vier dagen per week in loondienst. Hoewel ik ook als ondernemer vrij goed vasthield aan een dagelijks ritme, is het natuurlijk toch anders om een hele dag met collega’s op kantoor door te brengen, en niet meer tussen de middag te kunnen gaan hardlopen of een keer een langere wandeling te maken. Gelukkig wordt er trouwens wel gewandeld tijdens de lunchpauze door de meeste collega’s! Bovendien schreef ik mijn blogs vaak ‘s avonds en dan wilde het nog wel eens behoorlijk laat worden. Ook dat kon ik me niet meer veroorloven. 

Je vraagt je misschien af of dit betekent dat ik stop als ondernemer. Nee, dat ben ik zeker niet van plan. Ik heb er ook bewust voor gekozen om niet fulltime te gaan werken, zodat ik nog steeds ruimte overhoud om verder te werken aan OrganizeFlow. 

Ik heb veel geluisterd naar naar allerlei (ondernemers)coaches en nagedacht over de ideeën die zij opperden, en eigenlijk was het belangrijkste advies: doe het op je eigen manier. Doe het op een manier die bij je past. Daaruit concludeerde ik: daar heb ik meer tijd voor nodig. Qua inkomen had ik die tijd echter niet meer, en ik wist ook niet goed welke opdrachten ik in de tussentijd kon doen als onderwijskundige.

Je kunt je vast voorstellen dat het daar niet echt rustiger van werd in mijn hoofd. En dan wordt het steeds moeilijker om je te focussen en om met een goed gevoel keuzes te maken. Om die rust weer te krijgen leek het mij het beste om een aantal dagen per week weer in loondienst te gaan werken. Dan kon ik daarnaast rustig verder werken aan mijn bedrijf.

Na een paar weken zoeken vond ik ineens een vacature waarin werd gevraagd naar iemand die ‘bedrijfsprocessen snapt, geen programmeur is maar gewoon handig met Excel, wel eens een website heeft gebouwd of iets met heeft Access gedaan’. Ik vond het een bijzondere omschrijving, waar ik mijzelf volledig in herkende!

Het bleek te gaan om een vacature als consultant-ondersteuner bij een IT-bedrijf. Dingen uitzoeken en voorbereiden die de consultant bij de klant kan laten zien. Het zit dicht tegen programmeren aan, maar dan zonder echt veel code te typen en ik ga ook aan de slag met de helpbestanden op het klantenportal. 

Voor wie denkt: ‘maar dat is toch iets heel anders dan je hiervóór hebt gedaan’? Ja dat klopt, maar dat past wel bij mij. Ik heb eigenlijk nog nooit twee keer dezelfde functie gehad in mijn carrière. 

Het bevalt gelukkig erg goed. Binnenkort vertel ik er nog wel wat meer over. Het belangrijkste is dat ik inderdaad merk dat het gevoel van rust weer terugkomt en dat ook de inspiratie weer terugkomt om blogs te schrijven. Het is nog wel wennen om de tijd die ik nu vrij ben ook echt productief aan mijn bedrijf te besteden (naast het normale huishouden dat ook moet gebeuren en natuurlijk wat vrije tijd, politiek en tijd om te sporten), maar ook dat gaat vast goedkomen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top