Wat doe jij met jouw ideeën?

Vanavond heb ik een blog geschreven op mijn andere website, OrganizeFlow
Deze gaat over het vastleggen van je ideeën. 

Het is de eerste stap van de methode Getting Things Done van David Allen en voor mij was het veruit de gemakkelijkste om te implementeren: Collect / Capture, oftewel Verzamelen / Vastleggen. Als Scanner ben ik een enorme verzamelaar. 

Altijd voorbereid om vast te leggen

Het gaat erom dat je elk idee dat je hebt vastlegt. Of je er nou daadwerkelijk iets mee gaat doen of niet. Dat bepaal je pas in een later stadium. Het moment dat een idee komt kun je namelijk niet sturen. Dus moet je er altijd op voorbereid zijn dat er een idee komt. 

En aangezien je brein zo werkt dat je het idee wel kunt onthouden, maar deze niet zomaar waar kunt oproepen uit je geheugen, moet je al je ideeën vastleggen in een ‘extern geheugen’, oftewel: je moet ze noteren.

Op papier of digitaal

Dat kan op papier of in een digitale tool. Gebruik iets dat gemakkelijk voor je werkt probeer dat zo consequent mogelijk te doen, zodat je ideeën niet versnipperd raken over allerlei tools. Zelf gebruik ik het liefst Evernote*.

Welke tool gebruik jij om je ideeën vast te leggen?

 

*) Dit is een affiliate-link. Het betekent dat als jij je inschrijft via deze link, ik daar een klein bedrag voor ontvang. Voor jou kost het echter niets extra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top