PDF-documenten samenvoegen

Ik ben ooit begonnen met bloggen omdat ik graag handige ICT-tips wilde delen. Deels deed ik dat voor mezelf, omdat ik zelf nog geen systeem zoals Evernote had om alles in op te slaan, maar daarnaast vond ik het ook gewoon leuk om dergelijke tips met anderen te delen. 

Vandaag kwam ik weer zo’n dingetje tegen waarvan het me handig leek om het even te delen. 

PDF-documenten samenvoegen

Ik wilde namelijk graag twee PDF-documenten samenvoegen tot één document. Google suggereerde toen deze instructie, die me een een heel eind op weg bracht: PDF-bestanden samenvoegen tot één bestand.

Er staat in dat je dit kunt doen door:

  1. document 1 te openen in ‘Voorvertoning’,
  2. miniaturen zichtbaar te maken (zie foto),
  3. vervolgens document 2 naar de miniaturen te slepen en
  4. het hele document op te slaan als een PDF.

Als je dit doet worden de twee documenten echter niet samengevoegd.

Na het lezen van de comments blijkt dat je document 2 BOVENOP de miniatuur van document 1 moet zetten, in plaats van het tweede document er onder te zetten. 

Zelf had ik nog een andere methode uitgevonden, namelijk door via het menu ‘Wijzigen’ de optie ‘Voeg in… > Pagina uit bestand’ te kiezen en dan document 2 te selecteren. 

 

Maar uiteindelijk lukte het dus wel om twee documenten samen te voegen.

Hoe gaat dit in Windows?

Nu kan ik me voorstellen dat je zelf geen Mac hebt en graag wilt weten hoe je dit in Windows doet. En eerlijk gezegd zou ik dat ook wel willen weten. Misschien is het supersimpel lachen Windowsgebruikers zich rot om het bovenstaande gedoe. Maar misschien is het minder voor de hand liggend en dus een mooie aanvulling op dit blog. 

Gratis online samenvoegtools

Ik weet dat er gratis online tools zijn waar je je documenten naar kunt uploaden en die dan voor de samenvoeging zorgen. Die heb je snel genoeg als je Googelt op ‘PDF samenvoegen’, maar je weet wat ze zeggen over gratis en online: dan betaal je met data. Ik vraag me dan toch altijd af wat er gebeurt met de documenten die je uploadt. Soms maakt het echt niets uit en in die gevallen heb ik wel eens gebruik gemaakt van zo’n online tool, maar soms is de informatie wat gevoeliger en is het toch handig om een offline oplossing te kunnen gebruiken.

Mocht er voor Windows ook zoiets zijn, zou je het dan hieronder willen delen? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top