Oude blogposts

Nu heb ik mezelf een mooi probleem gecreëerd: Ik heb eerst een hele tijd op mijn webiste DidactAdvies geblogd over Slimmer werken. Maar inmiddels heb ik besloten om alles dat over Slimmer Werken gaat te verplaatsen naar mijn nieuwe site OrganizeFlow.

Sommige oude blogs vind echter nogal lang. Door het iets slimmer aan te pakken kan ik van sommige wel twee of drie blogs maken. Aan de ene kant levert dat meer blogs op en aan de andere kant leest het ook nog eens prettiger. 

Bij die lange blogs denk ik regelmatig als ik halverwege ben van ‘ok handige tips, nu wil ik ermee aan de slag’, maar dan maakt de tekst nog eens één of twee wendingen en begin ik zélf zelfs te zuchten van ‘is het nóg niet klaar?’. (Let wel, ik heb het nog steeds over mijn eigen blogposts 🙄!)

Soms zijn lange blogposts wel mooi en informatief, maar als je goed kijkt gaat het toch over meerdere onderwerpen. Daarom wil ik het de lezer graag gemakkelijker maken en een aantal van die oude blogs gaan opknippen en opnieuw plaatsen op OrganizeFlow.

Ik ben al aan het inventariseren. Sommigen kan ik overigens wel één-op-één overzetten. Ze zijn wel vrij lang, maar gaan niet eindeloos door zoals sommige andere. 

De vraag is echter wat te doen met de oude blogposts. Eigenlijk wil ik ze niet meer op het blog van DidactAdvies hebben staan, maar omdat mensen ze misschien gebookmarked hebben of ernaar verwezen hebben in hun eigen artikel, is het wel zo netjes om gebruik te maken van een automatische doorverwijzing naar het juiste artikel op OrganizeFlow.

Bij artikelen die ik ga opknippen kan dat echter wel eens lastig worden. Naar welk artikel ga ik doorverwijzen en hoe zorg ik ervoor dat lezers ook de (bijbehorende) andere artikelen zien?

Het zal wel een hele puzzel worden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top