OrganizeFlow

Als je me al langer volgt dan weet je waarschijnlijk dat ik graag schrijf over productiviteit. Ik Ik ben mij daarin gaan verdiepen toen ik werkte als consultant bij een IT-bedrijf. Ik deed projecten voor verschillende klanten en werkte daarnaast ook aan verschillende interne projecten en had ideeën voor nóg meer. Ook privé was er altijd wel iets waarin ik me graag verdiepte.

Ik merkte echter dat ik het steeds lastiger vond om overzicht te houden over alles. De ideeën bleven maar door mijn hoofd dwarrelen, maar als er een keer een klantafspraak uitviel kon ik niet kiezen waar ik mee bezig zou gaan. Bovendien zat ik steeds vaker ‘s avonds nog te werken achter mijn laptop, om de volgende dag goed voorbereid bij de volgende klant te komen, of om mijn mailbox weer op orde te krijgen. 

Ik ben toen op zoek gegaan naar timemanagementstrategieën en kwam al snel in aanraking met de termen ‘productiviteit’ en ‘slimmer werken’. 

Er ging een wereld voor mij open en ik begon mij af te vragen waarom ik dit nooit op school had geleerd of tijdens mijn studie. Deze vaardigheden zijn zo elementair en beïnvloeden compleet je manier van werken en denken. Ze zouden standaard moeten worden opgenomen in het curriculum. Niet alleen omdat ze je efficiënter en effectiever laten werken, maar vooral ook omdat ze je laten nadenken over je werk, je visie, je principes, de balans tussen werk en privé, doelen stellen en die doelen bereiken, focussen. Productiviteit is zoveel meer dan meer werk doen in minder tijd.

Je merkt deze effecten echter pas als je eerst meer meer rust in je hoofd hebt en orde hebt aangebracht in je dagelijkse werk, zoals je mailbox, je agenda en je lopende projecten. Zolang je daar geen gevoel van controle over hebt, kun je niet nadenken over al die andere dingen die zich op een hoger niveau afspelen.

Daarom wil ik mensen leren hoe ze eerst orde brengen in de ‘chaos’, zodat ze weer ruimte krijgen voor nieuwe dingen of voor andere dingen die ze belangrijk vinden. Zonder die ruimte te creëren blijft alles troebel en blijf je eeuwig ronddraaien in de dagelijkse sleur. 

Meer weten?

Als je meer wilt weten over hoe jij ook productiever kunt werken, beter kunt omgaan met je tijd, aandacht en energie, kijk dan op mijn nieuwe site www.organizeflow.nl. Lees de gratis tips, schrijf je in voor de gratis minicursus ‘In 5 stappen naar meer rust in je hoofd en overzicht over je werk en leven’, of laat mij je 1-op-1 begeleiden. 

Ik zie je daar graag!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top