Nieuw jaar, nieuw blog

Het is 1 januari en 22:30 geweest en ik heb me nog niet gehouden aan mijn nieuwe voornemen, namelijk: iedere dag bloggen. Ik heb de afgelopen uren vooral besteed aan het nieuwe uiterlijk van mijn blog, want NATUURLIJK moest dat eerst veranderen voordat ik “de inspiratie kon vinden voor een eerste nieuwe blog” 😂. Tuurlijk!

Maar nu ben ik tóch begonnen met schrijven.

Waarom iedere dag bloggen?

Eerlijk gezegd was het niet mijn oorspronkelijke voornemen om iedere dag te gaan bloggen. Ik wilde gewoon vaker bloggen. Regelmatig. Maar wat is dan ‘vaker’ en wat is ‘regelmatig’?

Doelen moet je meetbaar maken. Ok, 1 keer per week is ook regelmatig, maar dan is de kans klein dat het een gewoonte wordt. Bovendien weet ik uit ervaring dat ik een blog schrijven me dan heel veel tijd gaat kosten. 4 keer per week dan? Tja, dat zou kunnen, maar dan ga ik waarschijnlijk al snel schuiven als het me de ene dag een keer niet uitkomt en dan komt er een keer een week waarin ik maar drie keer blog, etc. etc. 

Dus pak ik het radicaal anders aan: iedere dag bloggen. Dan valt er ook niets te ‘onderhandelen’. 

Ervaringen uit het verleden…

Ik heb het een aantal jaren geleden ook al eens geprobeerd. Toen wilde ik iedere dag bloggen over productiviteit. Dat bleek na een tijdje echter niet haalbaar, want ook al kon ik er de hele dag van alles over vertellen; op het moment dat ik het op wilde schrijven moest ik toch vaak nog wat dingen uitzoeken om het helemaal goed op te schrijven. Dus al snel werd het om de dag, om de twee dagen en uiteindelijk stopte het weer helemaal. 

Ik heb zojuist het artikel van destijds teruggevonden waarin ik aankondigde om iedere dag te gaan bloggen en het bijzondere is dat degene die mij toen blijkbaar had geïnspireerd, óók deze keer een belangrijke inspiratie is geweest voor deze beslissing, terwijl ik haar in de tussentijd nauwelijks heb gevolgd. Overigens zijn er nu ook anderen die ik (vrijwel) dagelijks zie bloggen, waardoor het al een hele tijd ‘kriebelt’ om dit weer op te pakken.

Bloggen over van alles

Deze keer wil ik wel wat meer vrijheid nemen ten aanzien van de onderwerpen waarover ik blog. Ik ben ook erg benieuwd hoe mijn stijl van bloggen zich zal ontwikkelen. Oefening baart kunst, en dat geldt natuurlijk ook voor bloggen. Ook al zullen er vast ook wel eens blogs tussen zitten die eigenlijk nergens over gaan. Zo’n dag waarop er gewoon geen inspiratie is, want die dagen zullen er ook zijn. Ik heb er in elk geval heel veel zin in. Het lijkt mij een mooi begin van het nieuwe jaar. 

Start before you’re ready

Ik heb trouwens niet expres gewacht tot 1 januari want normaal gesproken maakt zo’n datum mij niets uit. Eigenlijk is 1 januari voor mij nu een datum die ervoor zorgt dat ik het juist NIET langer uitstel. Want eigenlijk wilde ik eerst nog van alles aan mijn website veranderen (zie het begin van dit blog). Maar ik vond het ook echt zonde om niet op 1 januari te beginnen. 

Dus: “Start before you’re ready!” is voor vandaag het motto en dan volgt de rest vanzelf wel.

Tot slot wens ik jullie allemaal een liefdevol, gelukkig en gezond 2018, met veel inspiratie en mooie ervaringen!

Tot morgen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top