Change of plans

Ik woon in een schitterende omgeving om te hardlopen, fietsen of wandelen. De Tankenberg, Paasberg, Hakenberg, Austieberg, het Boerskotten, Everloo, Hulsbeek of Lutterzand; het is allemaal geweldig. Een paar keer per week en vooral op zondagochtend heb ik dus een gigantisch luxeprobleem: waar ga ik vandaag langs lopen? Door de week denk ik er meestal niet te lang over na, maar in het weekend begin ik soms de avond van tevoren al te bedenken welk rondje ik ga maken. 

Vanochtend was het ook weer zover: ik werd wakker en bedacht: “het Lossers voetpad. Die moet vandaag in de route zitten.” De weg er naartoe stelt niet zoveel voor, maar het voetpad is heerlijk om te lopen. Het gaat wel redelijk steil omhoog, maar het is gewoon mooi. Daarna had ik drie verschillende varianten bedacht voor de terugweg: een korte, een middellange en een wat langere route. Van tevoren kon ik niet kiezen, dus ik besloot om onderweg maar te kijken wat het zou worden. 

Het weer was geweldig. Het was droog, 0 graden en er scheen een heerlijk zonnetje. Af en toe was er wel wat wind, maar met een fijn windjack tot bovenaan dichtgeritst ging dat prima. Alleen de eerste paar kilometer een beetje koude handen. In die eerste paar kilometers wijzigde ik trouwens ook direct mijn zorgvuldig bedachte routeplan. Ik ging de ronde andersom lopen en omhoog klimmen via een pad dat ik in eerste instantie in geen enkele van de drie bedachte routes had gepland. En het Lossers voetpad bewaarde ik voor de terugweg. Dan kon ik hem een keer áflopen in plaats van op. 

Het was heerlijk. Niet alleen het weer, maar ook het lopen zelf ging lekker. De afgelopen maanden zat er vaak een stuk tussen dat ik even ging wandelen, maar deze ochtend heb ik meer dan 10 km achter elkaar hardgelopen, op een klein stukje na dat volledig bedekt was met laagje bevroren water. 

Een geweldig begin van een dag waarop de term ‘change of plans’ nog vaker voorbij zou komen. Maar dat zijn vaak de mooiste dagen… 😄

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top