Je LinkedIn-profiel in meerdere talen

De laatste tijd heb ik steeds vaker contact met mensen uit het buitenland, bijvoorbeeld bij MOOCs (Massive Open Online Courses), online workshops of via sociale netwerken. Af en toe bezoeken zij ook mijn LinkedIn-profiel, echter de informatie daarop was tot nu toe alleen in het Nederlands beschikbaar. Totdat ik vandaag eens op zoek ging naar een mogelijkheid om een Engelstalige versie van mijn profiel beschikbaar te maken voor iedereen die geen Nederlands spreekt. Dat blijkt dus mogelijk te zijn (ik had ook eigenlijk niet anders verwacht…).

 1. Ga naar LinkedIn en klik op Profiel > Profiel bewerken in het horizontale menu, bovenaan de pagina.
 2. Klik op Profiel weergeven als… > Een profiel in een andere taal maken

  LinkedIn-profieltaal

  Zoals je zult zien staat ‘Engels’ niet tussen de talen die je kunt kiezen, maar Nederlands wel. Tenminste, dat was bij mij zo. Het duurde even voordat ik begreep hoe dit kwam, maar het is vrij logisch:
  Dit IS al je Engelse profiel en waarschijnlijk heb je die, net als ik, gevuld met Nederlandse teksten 🙂 Geen nood, dan maken we gewoon alsnog het Nederlandse profiel aan en gaan we het oorspronkelijke profiel vertalen.

 3. Selecteer dus de optie Nederlands en klik op Profiel aanmaken.
  Je gegevens worden dan gekopieerd naar je nieuwe profiel. In eerste instantie zie je de omschrijvingen niet direct, maar als je klikt op omschrijving toevoegen, zie je dat ook die teksten gewoon zijn overgenomen. Je moet ze alleen overal even bevestigen.
 4. Zodra je Nederlandse profiel weer compleet is, kun je de teksten op je Engelse profiel gaan vertalen van het Nederlands naar het Engels. Dat blijft gewoon handwerk… :-S

Voortaan zal iemand die LinkedIn op Nederlands heeft ingesteld, je profiel gewoon in het Nederlands kunnen blijven bekijken, terwijl alle anderen je profiel in het Engels kunnen zien. Je kunt dit natuurlijk ook voor andere talen doen, maar let wel: Wijzigingen in je profiel moet je voortaan dus voor elke taal apart aanbrengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top