Yes! Sorteringen per lijst in Toodledo

toodledo_vinkToodledo is een taakmanager die je op allerlei manieren kunt ‘inrichten’, waardoor deze ook erg geschikt is om er je eigen ‘setup’ voor Getting Things Done in te maken. Je kunt er bijvoorbeeld taken in vastleggen, met:

  • een ‘context’ (zoals @home, @online, @bellen),
  • een status (zoals Starred, Next, Active, Waiting, Someday),
  • een ‘folder’ (voor projecten) en
  • één of meerdere ‘tags’ (voor bijv. Areas of Focus).

Ook zijn er apps voor iOS en sinds kort ook voor Android.
Dat laatste was al erg belangrijk nieuws begin 2014, aangezien gebruikers van Toodledo met een Android tablet of smartphone tot die tijd afhankelijk waren van ‘Third-party tools‘.

Meer goed nieuws
Vandaag zag ik opnieuw een belangrijke wijziging voorbijkomen voor vele Toodledo-gebruikers: sortering per lijst kunnen opslaan.

Voorheen kon je één wijze van sorteren selecteren en die gold dan direct voor alle lijsten die je gebruikte in Toodledo.

Heel vervelend, omdat je in sommige lijsten je taken liever sorteert op status, en andere op context en weer andere op einddatum. Het is nu mogelijk om dit te doen. Let er wel op : je legt geen standaardsortering vast per lijst. Telkens wordt de laatstgebruikte sortering voor een lijst opgeslagen.

Hoe?
Om per lijst een eigen sortering te kunnen opslaan klik je rechts bovenaan op ‘Settings’ en vervolgens klik je bij het onderdeel Tasks – Behavior Preferences op ‘Edit’. Je kunt dan de optie ‘Save sort preferences on a per-list basis’ selecteren en deze instelling opslaan.

Voortaan worden dan voor iedere lijst waarvan je de sortering aanpast, deze sorteerinstellingen opgeslagen en gebruikt zodra je deze lijst opvraagt.

Ik zeg: chapeau Toodledo!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top