Top 5% Pocket-gebruiker

Pocket_LogoEind december kreeg ik een bericht van Pocket dat ik tot de top 5% hoorde van Pocket-gebruikers. Volgens de statistieken van Pocket heb ik het afgelopen jaar namelijk meer dan 400.000 woorden via Pocket gelezen. Tijd om hier dus eens een blog over te schrijven.

Wat is Pocket?
In Pocket kun je online artikelen opslaan die je later terug wilt lezen. Dat kan via een browserextensie, of via een ‘Delen’-optie op je smartphone (die automatisch wordt toegevoegd als je de Pocket-app installeert). Als ik bijvoorbeeld een tweet lees met een link naar een interessant artikel, dan open ik de tweet en kan ik via de ‘Delen’-opties heel gemakkelijk de optie ‘Add to Pocket’ kiezen. Het artikel wordt dan automatisch aan Pocket toegevoegd. In Hootsuite (de Twitterapp die ik gebruik) zit zelfs een mogelijkheid om je ‘Lees later’-app te installeren. Hierdoor hoef ik niet eerst naar de ‘Delen’-opties, maar kan ik direct ‘Sla op in Pocket’ kiezen.

Delen-optie:
‘Add to Pocket’
Hootsuite-optie:
‘Sla op in Pocket’
AddToPocket SlaOpInPocket

Deze artikelen kun je dan teruglezen in de Pocket-app. Die is beschikbaar voor verschillende platforms zoals Android en iOS, maar er is ook gewoon een webversie voor op je laptop of PC.

Pocket

Rustig lezen
Daar zie je het artikel in een vrij ‘kale’ omgeving zonder alle menu’s en opmaak van de pagina waarop het artikel is gepubliceerd. Als je wilt kun je het artikel ook gewoon op de oorspronkelijke site lezen, maar dit rustige uiterlijk is erg prettig bij het lezen.

PocketArtikel

Archief
Artikelen die je hebt gelezen kun je verwijderen of opslaan in je Pocket-archief. Dit vind ik wel een mooie functie in Pocket. Je kunt hierdoor namelijk zelf bepalen wanneer je ‘klaar’ bent met een artikel. Soms begin je te lezen en komt er iets anders tussendoor. Het artikel blijft dan gewoon tussen de andere artikelen staan, waardoor je deze op een later moment opnieuw kunt lezen. Het wordt niet op ‘gelezen’ gezet, zoals vaak gebeurt in RSS-readers, waardoor je het uit het oog verliest. Pas als je het archiveert of verwijdert, verdwijnt het artikel uit je lijst.

Tags
Je kunt ook ‘Tags’ geven aan je artikelen en een lijstje met ‘Favoriete’ artikelen maken.

Pocket en IFTTT
Pocket werkt ook goed samen met If This Then That, een service waarmee je heel gemakkelijk informatie kunt doorsturen tussen verschillende cloudapplicaties.

RSS 2 Pocket
Sinds Google op 1 juli 2013 Google Reader uit de lucht heeft gehaald, stuur ik mijn RSS-feeds via IFTTT door naar Pocket. Ze krijgen direct een ‘Tag’ mee, waardoor ik ze per onderwerp terug kan lezen.

Pocket 2 Evernote
Artikelen die ik ‘Archiveer’ in Pocket worden via IFTTT automatisch doorgestuurd naar Evernote. Daar zie ik ze in mijn Inbox-notitieboek terug als een notitie met een link naar het artikel. Zodra ik dat inbox-item verwerk ga ik naar de originele pagina van het artikel en sla ik deze op in Evernote.

Op deze manier zijn er dus heel wat artikelen die ik lees in Pocket, waardoor ik het blijkbaar tot de top 5% heb gered 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top