Back on blog!

Bloggen over van alles

Vorig jaar heb ik een tijdje geprobeerd om vaker te bloggen, maar wel over slechts één onderwerp (Getting Things Done). Ik had al vaker gelezen dat een blog over één onderwerp eigenlijk beter is. Je lezers weten dan wat ze kunnen verwachten, vinden dat onderwerp leuk en zullen dus vaker terugkeren.

Saai
Die theorie begreep ik wel, maar het bloggen werd er wel een stuk saaier van en na een tijdje had ik dus ook geen inspiratie meer. Dat heeft meer dan acht maanden geduurd. In die maanden ben ik ook vrij druk geweest met het opzetten van een aantal websites, wat ongetwijfeld heeft meegespeeld, maar ik had ook werkelijk geen idee waarover ik moest schrijven.

En nu?
Inmiddels heb ik weer zin om regelmatig stukjes te posten, maar ik heb wel besloten dat het weer over verschillende onderwerpen zal gaan. Elk onderwerp krijgt wel z’n eigen categorie, zodat het toch gemakkelijk is om maar één specifiek onderwerp te volgen.

En waarover dan?
Dat kan dus van alles zijn, dat me op dat moment bezighoudt. Maar ik heb wel een vermoeden welke onderwerpen dat de komende tijd zullen zijn. Aangezien mijn aandacht voor mijn werk de komende tijd meer een meer uit zal gaan naar onderwijs en ICT, zal dat ongetwijfeld aan bod gaan komen, maar ik heb ook al wat kladjes klaar staan die over technisch schrijven gaan, het vak dat ik tot voor kort heb uitgeoefend.

Ook Getting Things Done komt wel weer in de picture. Ik heb mijn eigen Getting Things Done systeem de laatste weken eens flink gereanimeerd en er is voor mij in elk geval één grote verrassing uitgekomen waar ik binnenkort wel een stukje aan zal wijden.

En jij?
Heb jij ook wel eens meegemaakt dat je geen idee meer had waar je over moest schrijven? Wat doe je eigenlijk om geïnspireerd te blijven voor je blog (of voor iets anders)?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top