Onderhoud (deel 2)

Vandaag geen uitgebreide blogpost, want het was tijd voor wat groot onderhoud aan mijn website. Op het eerste oog lijkt er misschien niets veranderd, maar de hele basis van het thema (Thesis) dat ik gebruik voor mijn site is gewijzigd. De nieuwe versie van de tool die daarbij hoort bestaat al een tijdje, maar ik wist dat overstappen naar de nieuwe versie een behoorlijke chaos op de site met zich mee zou brengen. Dit moest dus een keer in het weekend gebeuren. En aangezien vorig weekend eerst de installatie van Windows 8 aan de beurt was, had ik mij voorgenomen om pas dit weekend over te stappen naar de nieuwe versie van het thema dat ik gebruik. En nu staat het er gelukkig en draait het allemaal weer redelijk, maar er is nog wel wat finetuning nodig.

Het heeft overigens nog heel wat moeite gekost om ermee aan de slag te gaan. Het was haast net als vorige week bij de installatie van Windows 8: Na de installatie had ik geen idee hoe ik ermee moest beginnen. Dat was nu dus weer het geval in de vernieuwde editor van mijn thema. Het leek me daarom goed om  vanmiddag even een bericht op de site te zetten, zodat ál die vele vele bezoekers  van mijn site (ahum) wisten wat er gaande was. Hoewel op een gegeven moment zelfs dat bericht niet meer kon worden gelezen… 😉

En het ‘feest’ was helemaal compleet toen mijn hele site (inclusief de onderhoudspagina’s) ook nog eens een aantal keren niet bereikbaar bleek te zijn. Dat schoot dus lekker op met het onderhoud… Gelukkig leveren ze bij mijn hostingprovider goede en zeer snelle service , want na een paar mailtjes heen en weer te hebben gestuurd was het probleem al opgelost. Maar goed, toen moest ik dus nog steeds leren hoe ik met de nieuwe versie van het ‘Thesis’-thema om moest gaan.

Gelukkig zijn er zeer behulpzame mensen die alweer druk bezig zijn geweest met het maken van instructiefilmpjes over Thesis 2.0 die ze vervolgens op YouTube hebben gepost. Aan het volgende filmpje heb ik zelf heel veel gehad:

Inmiddels ben ik al aardig aan de nieuwe tool gewend geraakt en het voelt echt aan als een alleskunner. Maar hierover valt dus nog veel te leren!
Morgen verder met finetunen…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top