Een lege inbox: het ijkpunt

Gisteren schreef ik over het leeg maken van je inbox: het verhelderen en verwerken van je e-mail en items in je fysieke inbox. Ik heb daar nog wat aan toe te voegen.

Ik nodig je namelijk uit om echt te proberen die inbox eens helemaal leeg te maken. De aanblik van zo’n leeg venster of leeg bakje is echt heerlijk!

IJkpunt
Het is belangrijk dat je deze ervaring een keer hebt gehad. Het zal een soort ijkpunt worden waar je steeds naar wilt terugkeren.
In principe moet je proberen om iedere dag of twee dagen je inbox leeg te maken om voldoende overzicht te houden op wat er op je afkomt. Maar het zal natuurlijk best wel eens gebeuren dat er vanalles tussen komt waardoor dit niet lukt.

Dan is het goed dat je dat ijkpunt hebt. Het helpt je om een grens te stellen aan de hoeveelheid items die je in je inbox toelaat. Bij mij ligt die grens bij de hoogte van mijn scherm: Als het aantal e-mails in mijn inbox groter is dan in het venster past, raak ik geïrriteerd en begin ik zo snel mogelijk met verwerken. En zodra die inbox weer leeg is merk ik dat ik weer rustig word.

Zorg er dus voor dat je dat ijkpunt maakt voor jezelf: maak die inbox echt eens helemaal leeg!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top