Posts on Pages

Ein-de-lijk weet ik het! Na 2 dagen knoeien ben ik er eindelijk achter hoe ik ook alweer alle blogposts van een bepaalde categorie, kan tonen op een specifieke pagina. In dit geval ging het erom dat ik mijn blogposts met de categorie ‘GTD’ wilde tonen op een pagina over GTD. Op die pagina zie je dan eerst de pagina-tekst en vervolgens de meest recente ‘posts’ binnen die categorie. Op mijn paginas over Hardlopen, Fitness en Slimmer werken werkte dit al. De vraag was dus: “Hoe heb ik dat op die pagina’s ook alweer voor elkaar gekregen???”

En de puzzeltocht begon:
Bij een blogpost zag ik dat ik ‘custom fields’ kon toevoegen en ik kon me herinneren dat ik daar het nummer van de categorie in moest vullen van de posts die ik zichtbaar wilde maken op de pagina. Maar ik wist zeker dat ik niet bij iedere ‘post’ dat veld in hoefde te vullen, want dat doe ik nooit en toch worden mijn posts zichtbaar op mijn bestaande pagina’s. Echter… ik kon het veld ‘custom fields’ nergens terugvinden in het formulier waarin ik een pagina kan aanmaken.
Ik begon dus te vermoeden dat het werken via ‘custom fields’ een methode was die ik in eerste instantie had geprobeerd, maar later van af was gestapt. Maar hoe had ik het dan gedaan?

Een collega wees me op een WordPress-plug-in, die dit allemaal vanzelf regelde. Het resultaat was, dat mijn eigen methode ineens ging werken (en ik wist nog steeds niet waarom), maar óók de plug-in! Dus toen kreeg ik alles dubbel op de pagina, en ook nog eens door elkaar heen. Ik heb toen mijn eigen code uitgeschakeld en geprobeerd alleen met de plug-in te werken, maar daar bleken nog een paar foutjes in te zitten, waardoor dat geen optie meer was. En eigenlijk wilde ik ook per sé weten waarom het tonen van posts op mijn andere pagina’s wel werkte… Het was vast heeeeel gemakkelijk… 🙁

Ik had inmiddels wel één belangrijk ding ontdekt:
Toen ik de code weghaalde die via ‘custom fields’ werkte, werden de posts ook niet meer op mijn andere pagina’s getoond. Die code was dus wel cruciaal voor het geheel. En in die code kun je gewoonweg niet om de ‘custom field’ heen.

Dus ben ik op zoek gegaan in de database. Die structuur was een stuk minder overzichtelijk dan ik had verwacht, maar uiteindelijk vond ik toch de records van de pagina’s waarop de posts wél getoond werden, en zag ik in een van die records een zelf gedefinieerd veld (een ‘custom field’), die ook nog eens was ingevuld met een categorienummer! Dus toch…!!! Maar hóe kwam dat nummer nou in de database???

Toch nog maar eens googelen op ‘posts on pages wordpress’. Via een pagina over dit onderwerp van WordPress zelf, kwam ik op een pagina over ‘custom fields’ en wat stond daar??

Note: As of WordPress version 3.1, some screen options on the Post & Page edit Administration Panels are hidden by default. Custom Fields are hidden by default if they have not been used before.”

 

Not used before???  Ammehoela!
Maar goed… Op een formulier waarmee je een pagina kunt aanmaken, kun je dus via de screenoptions de custom fields zichtbaar maken, en dus ook invullen… Problem solved! 🙂

Ik wens nu dus iedereen die het interessant vindt veel plezier op mijn nieuwe pagina met verzamelde posts over GTD en veel succes als je het gaat implementeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top