My Social Network 2.0

Sinds kort ben ik Facebook actiever gaan gebruiken, omdat ik bij anderen zag dat dit een hele mooie plek is om allerlei socialmedia-activiteiten (Twitter, FourSquare, dit weblog) samen te laten komen. Het probleem was nu alleen dat sommige zaken dubbel op mijn Facebook pagina kwamen, omdat ik mijn tweets ook publiceerde op Facebook. Al met al was het een aardig spinnenweb geworden, waarbij het mij niet meer duidelijk was wat naar wat werd gepost, en wat er allemaal dubbel ging. Een collega probeerde vanochtend uit te leggen hoe hij dit probleem had opgelost, maar zonder eerst een beeld te hebben van mijn eigen ‘web’, kon ik niet bepalen of dat voor mij ook de oplossing zou zijn…

Dus vanavond ben ik eens even aan het tekenen geslagen…

In de oude situatie gingen al mijn tweets, 4sq en blogs via Twitter naar Facebook. Maar 4sq postte ik ook nog eens rechtstreeks naar Facebook. Het is dan het meest logisch om niet meer vanuit FourSquare naar Facebook te posten, maar die post ziet er op Facebook veel mooier uit dan de post die via Twitter binnenkomt. Daarnaast kon ik niet per post kiezen waar deze te zien zou zijn.

In de nieuwe situatie gaat alles naar Facebook, en kan ik zelf bepalen wat ik op Twitter wil hebben:

Seesmic bood helaas niet de mogelijkheid om een tweet op twee plekken te posten, dus die heb ik helaas moeten verruilen voor Tweetdeck. Tweetdeck heeft momenteel echter nog geen applicatie voor de iPad. Daarop wordt het dus nog even behelpen denk ik. Gelukkig kan ik vanuit een browser altijd d.m.v. de hashtag #fb aangeven dat ik een tweet ook op Facebook wil posten. ‘Selective tweets’ zorgt ervoor dat alleen die tweets worden gepost op Facebook.

Verder haalt RSS Graffity mijn posts van mijn weblog op via een RSS-feed, en plaatst die vervolgens ook op Facebook. Via een plugin op mijn weblog kan ik per post bepalen of er een link naar de post op Twitter geplaatst moet worden of niet.

Het plaatje is dus wat complexer geworden, maar ik hoop dat het geheel in gebruik nu een stuk gemakkelijker is. Ik hoef er niet meer over na te denken of iets dubbel gaat, en ik kan toch alles posten op de plekken waar ik wil. Overigens lijkt dit volgens mij sterk op de oplossing die mijn collega vanmorgen probeerde uit te leggen 🙂

Nu nog een ander probleempje oplossen met mijn weblog, dat hier verder niets mee te maken heeft…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top