GTD = lifelong learning

Ik heb het misschien al vaker gezegd, maar GTD is niet iets dat je van de ene op de andere dag volledig onder de knie hebt. Er valt altijd wel iets te verbeteren in de manier waarop je het toepast (in je werk en/of in je privéleven). Je kunt het boek ook gewoon blijven herlezen, omdat je iedere keer weer iets waardevols zult ontdekken waar je eerder volledig overheen lijkt te hebben gelezen.

Ik ben van mening dat dit komt, omdat je op dat moment nog bezig was met het leren van andere onderdelen van de methode. Hierdoor had je nog niet voldoende ervaring om de toepassing te kunnen begrijpen en het nut in te zien van datgene dat je nu juist wél opvalt.

Ik kwam onlangs een interessant artikel tegen, waaruit dit ook nog eens duidelijk bleek. Het was een artikel van Jacco van der Pol van Lifehacking.nl. Hij had het voorrecht om aanwezig te kunnen zijn bij een GTD-seminar op Nyenrode, gegeven door David Allen ‘himself’. In het artikel beschrijft hij, dat hij eigenlijk niet verwachtte veel nieuwe dingen te horen op het seminar, maar op dit punt toch behoorlijk werd verrast.

Het toont wat mij betreft nog eens aan dat GTD een continue ontwikkeling is voor jezelf, oftewel ‘Lifelong learning’. Ik zou dus niet gaan wanhopen als je er na een jaar achter komt, dat je nog maar een klein stukje ervan goed hebt geïntegreerd, en dat het nog lang niet waterdicht is.

Een goede reden dus om het boek te blijven herlezen, evenals het vervolg ‘Making it all work‘, en natuurlijk de posts op deze site 🙂 . Je zou zelfs kunnen overwegen om eens een maand een abonnement te nemen op de GTD-connect site. Dit kost naar mijn mening belachelijk veel geld (48 dollar per maand!!), maar het levert een schat aan podcasts op die je via i-tunes naar je computer kunt downloaden en voor altijd kunt blijven afspelen. Ook als dat maandabonnement al lang voorbij is. Let op: het downloaden van podcasts lukt niet via het gratis 2-weken abonnement.

Begin dus maar eens opnieuw te lezen (en luisteren), dan zie je vanzelf wat jouw ‘next action’ voor de verbetering van je GTD-systeem is 🙂

Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top