Dak van Grolsch-veste ingestort

Vanmiddag rond een uur of twaalf waren we druk aan het werk om voor de pauze nog het een en ander af te krijgen, toen er ineens een harde knal klonk en daarna een hoop gerommel alsof er een hele hoop stenen over elkaar heen naar beneden rolden. Nu staat er naast ons bedrijf een hal waar wel vaker een hoop lawaai vandaan komt, dus wij waren nog niet direct heel erg gealarmeerd, maar het lawaai duurde dit keer wel erg lang. We keken naar buiten, vooral naar de hal, maar zagen niets. Een kleine minuut later hoorden we een heleboel geschreeuw buiten, en toen vlogen we van onze stoelen. Er is tóch wat gebeurd! Maar ondanks meerdere keren naar buiten turen, ook vanuit een raam aan de zijkant van het pand, zagen we niets. En toen kwamen de politie-auto’s, brandweer en ambulances achter elkaar het terrein op. Andere collega’s waren inmiddels ook van hun werkplek gekomen en een van hen vertelde dat er iets bij het stadion was gebeurd. Dus keken we nogmaals uit het raam, maar nu een stuk verder richting het stadion en toen zagen we pas wat er was gebeurd. Deze foto is (op een later moment) vanuit ons kantoor gemaakt:

Toen het tot ons doordrong zeiden we vrijwel op hetzelfde moment: Brrrr…. ik heb helemaal kippenvel…
We hadden toen nog geen berichten gehoord van beknelde mensen, maar je kon zelfs van die afstand zien dat het er absoluut niet goed uit zag. We zagen ook nog mensen rondlopen op het deel van de tribune waar het dak was ingestort.

Enkele collega’s zijn in de pauze naar het stadion toe gelopen (ik kon niet mee vanwege mijn shin-splint (blessure) die weer is gaan opspelen).
Een van de collega’s heeft de foto’s die hij toen heeft gemaakt op zijn eigen blog gezet. De hele middag reden de hulpdiensten af en aan en vlogen er helikopters rond (trauma, politie). Niet echt gemakkelijk om je dan nog te concentreren. De hele middag volg je toch het nieuws op Twitter, NOS, radio oost en nu.nl. En dan was er nog die echo maar in mijn hoofd bleef naklinken, van het geluid dat het gaf toen het gebeurde.

Helaas kwam in de loop van de middag het verschrikkelijke nieuws dat een van de slachtoffers was overleden. Veel van de andere slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis waarvan 1 in kritieke toestand (bron: RTV oost, vanavond 19:36 http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=127378). Laten we hopen op een spoedig herstel voor hen en dat ze snel weer naar huis kunnen.

De supporters-site van FC Twente ging in de loop van de middag op zwart en het eerste elftal brak zijn trainingskamp in Zeeland af en keerde terug naar Twente, omdat zij niet op zo’n grote afstand wilden zijn, terwijl dit in hun eigen ‘huis’ gebeurd was. Over de gevolgen voor de wedstrijden, championsleague, en verdere bouw van het stadion, kun je op zo’n dag als vandaag nog helemaal niet nadenken. Alles dat je voor je ziet is dat ingestorte dak en de mensen die er aan het werk waren…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top