1000 km!!

Januari is alweer op de helft, dus het wordt tijd om eens wat statistieken te bekijken van het afgelopen jaar. Eigenlijk is er maar één mijlpaal bereikt, dat is dat ik het afgelopen jaar eindelijk meer dan 1000 km heb gelopen. Dat is 20 km per week dus dat stelt eigenlijk niet zoveel voor, maar ik zag pas geleden dat ik die 1000 km nog nooit gehaald heb. Zelfs niet in het jaar dat ik de halve marathon van Enschede heb gelopen, 2007. Dat jaar geeft trouwens een klein beetje een vertekend beeld, aangezien ik pas vanaf eind februari mijn loopresultaten ben gaan bijhouden op Runningahead. Maar aangezien ik pas vanaf eind januari echt ben gaan opbouwen naar de halve marathon, schat ik dat ik in januari en februari samen niet meer dan 130 km heb gelopen, waardoor ik in dat jaar op ‘slechts’ 900 km zou zijn gekomen.

Voor wie nog wat gedetailleerder kijkt naar de soorten activiteiten heb ik een korte toelichting: In het begin maakte ik geen onderscheid tussen Easy of Easy met sprintjes (aan het eind) en Long. Nu selecteer ik alleen de optie Easy als ik een afstand onder de 10 km, gewoon lekker rustig loop.
En aangezien ik sinds halverwege 2009 vrijwel altijd in de heuvels loop, selecteer ik alleen de optie ‘Hill’ als ik echt serieus voor wat klimwerk ga.

Maar goed, nu dus eindelijk 1000 km. Een export naar Excel leert overigens wel dat het in 2008 en 2009 slechts op een haar na niet is gelukt…

Oh ja, en het is natuurlijk ook interessant welke snelheden ik gemiddeld heb gelopen in deze vier jaren:

Tenslotte nog even een wat meer gedetailleerde grafiek van 2010 met de kilometers per maand:

En het komende jaar??
Hmm.. het kriebelt natuurlijk alweer omdat op 17 april de halve marathon in Enschede er weer aan komt, maar ik ben bang dat dat te snel komt, aangezien ik sinds begin december niet veel meer heb kunnen lopen en ook nog eens twee keer grieperig ben geweest. Alles wat ik de afgelopen maanden had opgebouwd is dus wel weer foetsie. Jammer, anders had ik een serieuze poging kunnen doen voor Enschede.
Ik denk dat het nu dus verstandiger is om te proberen de halve marathon van de Huttenkloasloop (in oktober) te halen. Het belangrijkste is in elk geval om lekker blessurevrij te blijven. Dat staat echt op 1. De rest zullen we wel zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top