Google Chrome

chrome

Sinds enige tijd gebruik ik Google Chrome als mijn browser. Ik heb een tijd lang problemen gehad met Internet Explorer nadat ik versie 8 had gedownload. Als ik een link aanklikte om naar een pagina te gaan, dan gebeurde er niets. Het enige dat werkte was rechter muisknop – openen in nieuw tabblad.

Ik ben toen overgestapt op Firefox, maar die werkte erg traag. Dus nu is het Chrome. Eigenlijk werkt het net zoals Firefox, maar dan sneller. Ook in Google Chrome kun je allerlei extensies installeren, waarschijnlijk net zoveel als in FireFox.

Google Chrome heeft nog wel een hele mooie extra feature. Dat is de Elements inspector. Deze krijg je te zien als je met de rechter muisknop op een pagina klikt en de optie ‘Element inspecteren’ selecteert. Dan wordt deze Element Inspector getoond. Je ziet dan de broncode van de pagina en als je een regel van die code aanklikt, wordt op de pagina het deel gearceerd waarop deze code betrekking heeft. Dit is erg handig met name voor het opmaken van de pagina met CSS-stijlen. Ik kan niet meer zonder!

chrome - element inspector

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top