Evernote

evernoteapp
Dit is echt een topper! In Evernote kun je allerlei notities maken, teksten en plaatjes plakken, en bestanden koppelen. Eerder gebruikte ik OneNote voor het verzamelen van mijn notities. Ik had daarin echter altijd het gevoel dat ik zo’n hele OneNote-pagina moest vullen, terwijl Evernote met veel kleinere notitievelden begint, en het dus ‘OK’ lijkt om maar een paar regels in te typen (of knippen/plakken) en op te slaan. Door het taggen van die informatie kun je alles gemakkelijk terugvinden, of je het nu allemaal in één notitieblok opslaat , of in verschillende.

 • Iedere notitie kun je voorzien van één of meer tags
 • je kunt gebruik maken van verschillende notitieblokken voor je notes.
 • je kunt zoekopdrachten opslaan
 • In de Premium-versie ($45 p/jaar) kun je ook zoeken in de teksten van gekoppelde PDF-bestanden.
 • Als je een tag geselecteerd hebt, zie je alleen de notes die die tag hebben. Ook je taglijst verandert mee, zodat je gemakkelijk je notities kunt filteren op basis van je tags.
 • Je kunt sneltoetsen instellen voor het maken van schermafbeeldingen die direct worden opgeslagen in een vast Notitieblok of in het Notitieblok dat op dat moment geselecteerd is.
 • Voor ieder notitieblok kun je bepalen of je deze wilt synchroniseren.
 • Je kunt een notitieblok ook publiceren.
 • Alle gesynchroniseerde notitieblokken kun je benaderen via het web
 • Er zijn apps voor windows mobile, mac, iphone, ipad, blackberry, etc.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Evernote kan ook direct scans ontvangen van mijn Canon P-150 miniscanner. In combinatie met de mogelijkheid om (gescande) PDF-documenten en alle andere notities te doorzoeken, maakt dit Evernote tot een geweldig systeem voor een digitaal archief. Er zijn zelfs mensen die Evernote gebruiken als hun GTD-systeem:

Ik heb dit wel eens geprobeerd, maar vind het zelf nog geen succes. Voor mij is Evernote mijn digitale archief. Voor GTD gebruik ik voorlopig gewoon Outlook.

Als je Evernote wilt proberen, ga dan gewoon naar Evernote.com en maak een account aan. Je kunt dan direct al notities opslaan die via Internet beschikbaar zijn. Als je vervolgens ook de software downloadt, kun je je notes ook offline beheren en synchroniseren met je online notebooks. Er zijn ook applicaties voor smartphones (windows mobile, iphone/ipod/ipad, blackberry, android). De software wordt regelmatig geüpdate waardoor je de software steeds verder ziet verbeteren.

3 Comments

 1. Pingback: Canon P-150 miniscanner

  • Mascha

   Of course I don’t mind being quoted 🙂 I’m actually quite pleased! I hope it’s not a problem that the articles are in Dutch. And sorry for my late answer. I see that I need to tell Gmail to put these emails on my first tab… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top