Canon P-150 miniscanner

Deze miniscanner is echt een handig apparaatje. Hij is vrij prijzig, maar ongelooflijk handig. Je kunt maximaal 20 vellen klaarzetten, van verschillende groottes, die hij vervolgens netjes één voor één dubbelzijdig(!!) (indien gewenst) scant en omzet naar bijv. een PDF-bestand met tekstherkenning.
Je kunt ervoor kiezen of je al deze vellen in één bestand wilt hebben (bijv. een artikel van meerdere pagina’s), of in allemaal losse bestanden (losse artikelen).

Naast PDF kunnen de scans ook bijv. als JPG, TIFF of BMP worden opgeslagen. Oh ja: Het kan natuurlijk voorkomen dat een blaadje scheef door de scanner wordt getrokken. Geen nood! De bijgeleverde software zorgt er dan (meestal) voor dat de pagina in het digitale formaat gewoon recht komt te staan!
Omdat het scannen zo gemakkelijk en snel gaat, krijg je gewoon de neiging om alles digitaal te gaan maken: facturen, garantie-bewijzen, handleidingen, kranten- en tijdschriftartikelen, visitekaartjes, menu-kaarten van afhaalservices, iets uit een reclamefolder dat je wilt onthouden, etc. etc. Het is het einde van alle losse blaadjes die rondzwerven in je huis!

Wat nog eens extra handig is, is dat je een scan vanuit het scan-programma ook rechtstreeks in Evernote kunt zetten. Het bestand wordt dan in het gewenste formaat opgeslagen, en er wordt een nieuwe notitie in Evernote aangemaakt met daarin het zojuist aangemaakte bestand.
En aangezien Evernote ook kan zoeken in de teksten van PDF-bestanden… heb je hiermee dus direct een tool voor je Digitale Archief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top