Het verloren symbool (Dan Brown)

Blij dat ik niet heb geluisterd naar iedereen die dit boek vond tegenvallen, want ik vond hem WEL mooi!!

Het was weer eens een van de weinige boeken die ik niet gemakkelijk aan de kant kon leggen toen ik er eenmaal in begonnen was. Meestal heb ik daar niet zo’n moeite mee, maar dit boek was gewoonweg té interessant. Het boek suggereert dat als vele mensen samen hun gedachten op hetzelfde richten, zij samen iets kunnen creeëren. Klinkt zweverig, misschien een beetje als ‘The Secret’ (wat ik overigens nog niet van plan ben te lezen), maar het boek wekt de suggestie dat het wetenschappelijk bewijs hiervoor eigenlijk al aanwezig is. Het is echter nooit begrepen door ‘de grote massa’, en het zou ook gevaarlijk zijn als deze kennis openbaar zou worden voor iedereen, aangezien zij zo krachtig is dat er ook heel veel kwaad mee kan worden gedaan.
Het boek verwijst eveneens naar het jaar 2012. Niet als het jaar waarin volgens velen  ‘de wereld zal vergaan’ (verkeerde interpretatie van het woord ‘apocalyps’), maar als het jaar waarin deze kennis zal worden ‘geopenbaard’ (de juiste vertaling uit het grieks – http://www.encyclo.nl/begrip/apocalyps), wat het einde van de bekende tijd zal betekenen en het aanbreken van een nieuwe tijd.

In tegenstelling tot velen die ik over dit boek gehoord heb, vond ik het einde juist heel goed geschreven. Ik zou aan al diegenen die het een ‘slap’ einde vonden, willen vragen: hoe had je het dan gewild? Een ‘apocalyptisch’ slot??? Alsjeblief niet zeg… dat zou pas echt een afknapper zijn geweest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top