Rietplasloop 2010 – 15 km

Nou, dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Het was ‘bloedheet’ vandaag. Niet dat de temperatuur extreem hoog was, maar er was een groot verschil met alle voorgaande dagen. De koele bries was weg, en er was alleen nog maar warmte…
Normaal loop ik vrij goed in de warmte, maar toen ik om 9.30 even buiten stond om te ‘voelen’ hoe het weer was, schrok ik wel een beetje van de warmte die er toen al was. Hmm… veel drinken dus, niet te snel beginnen, etc. etc.
Na 3 km kreeg ik al door dat het lastig zou worden vandaag. Het was echt warm en ik kreeg de spanning maar niet uit mijn bovenbenen. Na 6 km begon de warmte te overheersen en na 7 km wilde ik er eigenlijk al mee stoppen. Ik was alleen behoorlijk ver van de start/finish, dus ik wist niet zo goed hoe ik dan terug moest komen. Doorlopen dus maar, laat die 1:21 maar zitten. Het enige dat telt is de finish halen, of zorgen dat ik op de een of andere manier terug kom. Na 9 km ging ik wandelen. Al snel kwamen er een paar lopers mij voorbij, ook in een slakkengangetje, dus ik besloot met hen mee te hobbelen. Na 10 km was er eindelijk weer een waterpost (tussen de 5 en 10 had er echt eentje bij gemogen). Mooi! Weer wandelen, hele bekertje rustig leegdrinken, en een natte spons mee voor onderweg. Rond de 12,5 km was er gelukkig alweer een waterpost (daar was ik alweer heeel erg aan toe, en aan wandelen natuurlijk…) dus daar deed ik hetzelfde: wandelen, heel bekertje leegdrinken en een nieuwe spons mee. Toen was het aftellen naar het einde. Maar zelfs in de laatste kilometer heb ik nog gewandeld, totdat ik me bedacht dat ik net daarvoor had uitgerekend dat als ik rustig zou doorlopen, ik nog binnen de 1:30 kon binnenkomen. Dus moedigde ik mezelf met een luide “Kom op!” nog maar eens aan en haalde ik na 1:29:22 eindelijk de finish. Echt niet leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top