FarmVille – EXIT

Ik heb mijn boerderij op FarmVille opgedoekt. Ik heb er heel veel plezier aan gehad om mijn boerderij van klein naar groot op te bouwen, met steeds meer landjes, plantjes, dieren, bomen, stallen, vijvertjes, heggetjes, etc. maar nu is het klaar. Ik heb er geen zin meer in. Van het ene op het andere moment was ik er helemaal klaar mee.  Heel gek eigenlijk…

Anyway, dit is het eindresultaat:

Nog even de verschillende onderdelen:
Hieronder zie je links de ‘maison’ die gebouwd werd uit planken, dakpannen, stenen, klimopplantjes en ramen. 10 stuks van elk had je nodig en dan was je ‘maison’ compleet. Rechts daarnaast staat een ‘gewone’ Farmhouse, die kon je kopen, en daarnaast een ‘cottage’. Dat is voor de meesten het eerste huisje dat ze kunnen kopen, voor mij was dat in elk geval het eerste doel.

Rechts daarnaast had ik een klein dorpje gebouwd met eerst de ‘General Store’, dan de ‘Post Office’ en de ‘Library’, en natuurlijk het schooltje. Bij het schooltje heb ik een moestuintje aangelegd en ook heb ik daar de kas bij gezet. In het dorpje ligt ook een klein parkje met vijvertjes, eendjes, zwanen, ganzen en pinguins.

Rechts onderin heb ik de grote molen neergezet (bij elkaar gespaard d.m.v. paaseieren). Bij de cottages die daar staan horen de schapen, kippen en de varkens. Tussen de geiten en de gewone witte en zwarte schapen zie je ook groene schapen (van st. patricks day), gele (van pasen), paarse (gespaard door samen met buren heel veel druiven te oogsten) en een roze schaap (van valentijnsdag).
Verder staan hier ook mijn opslagstal en -schuurtjes en de machines om te ploegen, oogsten en zaaien, die je kunt aanschaffen op het moment dat je daar genoeg ‘coins’ voor hebt gespaard. Dan kun je vier veldjes tegelijk aanpakken in plaats van één.

Tenslotte staan er links onderin nog twee cottages, met daarbij de koeienstallen en de paardenstal. De paardenstal moest net als de maison opgebouwd worden uit 5 verschillende onderdelen waarvan je er steeds 10 bij elkaar moest sparen: planken, spijkers, stenen, halsters en hoefijzers. Net als bij de maison moest je deze onderdelen krijgen van je neighbours, die ook bij je komen om je land te bemesten en je kippen te voeren. Voor de koeienstallen zie je de kalfjes staan en voor de paardenstal staan nog wat paarden en veulentjes.

Hoewel het natuurlijk een spelletje is (uitspraak van mijn broertje toen ik zei dat zijn varkens veel te dicht op elkaar stonden: “Het zijn maar pixels!!!!”) vond ik het toch leuk om het er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Dit kostte natuurlijk veel ruimte, waardoor ik minder plantjes kon zaaien en dus minder geld binnenkreeg, en ook heb ik geen vreemde kasteeltorens geplaatst en rare poppetjes die je kon verdienen. Maar op die manier vond ik het het leukst om aan deze farm te bouwen.
Nou, dat was het dan, mijn FarmVille-imperiumpje. Wat zal ik vanaf nu veel tijd overhebben 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top