Nieuw schema

Sinds een paar weken ben ik aan het trainen voor een 15 km wedstrijd eind april, en dat deed ik tot voor kort met een schema van Hardloopschema.nl. Die zijn op zich aardig, maar gaan er altijd vanuit dat je blessurevrij bent en niet gevoelig voor blessures. Dat zetten ze er ook netjes bij, maar ja, je moet toch ergens je schema’s vandaan halen, en alle sites die schema’s aanbieden gaan altijd uit van lopers die volledig blessure-vrij zijn (nou, vind ze maar eens…).

Tot vorige week dus…
Runners’ world heeft nu namelijk een ‘Online Loopcoach’. Dat houdt niet zoveel in als de titel doet vermoeden, maar ze hebben me wel een heel mooi schema opgeleverd. Ze gaan uit van mijn laatste 10 km-tijd (of 5km, halve of hele marathon), hoeveel km ik gemiddeld loop per week, in hoeveel weken ik wil opbouwen, en ze vragen zelfs of ik licht, matig, hard of zeer hard wil trainen. Nu wil ik natuurlijk graag hard trainen, maar dan haal ik eind april niet. Dus ik heb ‘matig’ ingevuld. En er rolde een geweldig mooi schema uit, met lange duurlopen, tempolopen, intervaltrainingen, korte tussentrainingen op middentempo (3 tot 6 km), en ‘rust’-weken waarin beduidend minder wordt gelopen. En de voorspelde eindtijd?  Hmmm… die is zo goed dat ik hem wel vertel als ik hem gehaald heb, want dat geloof ik zelf nog niet… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top