Carnaval!!

Geweldig toch altijd hoe het de dagen voor carnaval begint te ‘zoemen’ in de stad. Al weken lang trekken vele kerels (ja, het zijn vooral mannen) met steek op van café naar feestzaal en weer terug. Maar in die laatste paar dagen begint het in de hele stad pas echt te kriebelen. Iedereen treft de laatste voorbereidingen voor het komende weekend. De cafés en straten worden versierd, ook daar waar de optocht helemaal niet langs komt, de bier- en andere drankleveranciers rijden af en aan in de binnenstad, bij de carnavalswinkels hangt men er ‘met de benen uit’, en op zaterdagochtend haalt iedereen, sommigen al verkleed, nog snel even de laatste boodschappen voor het aankomende feestweekend. Es geht los!!

Het hoogtepunt is de zondag, met een optocht die jaarlijks zo’n 100.000 mensen trekt. Hoewel het er dit jaar door de kou en de rechtstreekse uitzending op TV-Oost aanzienlijk  minder waren.
Wij zijn, net als vorig jaar uitgenodigd door het bedrijf waar Tom werkt. Een perfect stekkie, pal langs de route!!

Hieronder een paar foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top