Huttenkloasloop 2009

Yes! Het is gelukt. Ik voelde me vanmorgen fit genoeg om te beslissen dat ik toch zou meedoen vandaag (daar was natuurlijk niet zo heel veel voor nodig ;-).
Ik merkte dat ik me vanochtend wel redelijk fit voelde. Voldoende in elk geval om toch met redelijk veel vertrouwen aan de huttenkloasloop te kunnen beginnen.
En dat bleek ook tijdens het lopen. Bij de start ben ik wel wat te ver achterin begonnen. Ik probeer altijd niet al te ver voorin te starten, want dan loop je kans continu voorbij te worden gelopen, maar nu stond ik dus te ver naar achteren. Veel mensen voor me die in een heel rustig tempo begonnen, terwijl ik er direct al de vaart in wilde zetten. Toch een weer leer voor de volgende keer 🙂
De ‘kill-hill’ die erin zat was inderdaad erg heftig. Vooral de tweede keer vroeg ik me af hoe ik het voor elkaar zou krijgen om boven te komen. Gelukkig liep toen net een andere vrouw naast me, in hetzelfde tempo, die zich hardop hetzelfde afvroeg. Dus ik zei: “Komop, we trekken ons gewoon aan elkaar op”. Zij was uiteindelijk iets eerder boven, maar na de finish kwam ze me nog wel ff bedanken. Leuk!
Het afdalen ging me vandaag wat minder goed af. Daar werd ik best veel voorbij gelopen vond ik, terwijl ik dacht dat ik dat goed kon. Vandaag dus ff niet. Halverwege de afdaling kwamen we door onze straat. Tom stond er natuurlijk 🙂 en het was echt hardstikke leuk om te zien dat zelfs bij het tweede rondje er nog steeds een aantal buren langs de route stonden om iedereen aan te moedigen. Voor mij hielp het echt! Het is erg leuk en je gaat er toch net ff harder van lopen 😉
Op dat moment had ik trouwens wel een hard hoofd in een tijd onder de 55 minuten. Mijn horloge ging ruim voor de laatste kilometer al naar de 49 minuten, dus ik kreeg al waanbeelden van 56+ enzo. Maar het laatste stuk ging toch sneller dan ik had gedacht en op het laatst kon ik echt nog een flinke eindsprint inzetten (54:30). Had er dan toch nog meer ingezeten vandaag?
Ik denk het eerlijk gezegd niet.
Na afloop sprak ik de trainer nog en die zei ook dat hij deze tijd wel voor mij had ingeschat. In elk geval niet sneller. Dus volgens mij moet ik er gewoon maar tevreden mee zijn, en dat ben ik eigenlijk ook wel. Maar het lijkt me wel mooi om een keer in de buurt van de 50 minuten te komen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top