Snel…

Oh oh, wat is het toch moeilijk om je in te houden als het lekker gaat! Gisteravond voor het eerst weer met de ‘gevorderden’-groep meegelopen en het ging natuurlijk snelllll….
12 intervallen op 4:47 min/km gemiddeld is voor eigenlijk nog ff te hard. Zeker nu ik net ben overgestapt is 5:00 wat mij betreft prima. Maar ja. Heuvel af is het wat lastiger om je daadwerkelijke inspanning in te schatten en heuvelop ging het ook wel lekker. Maar bij de 11e en 12e interval voelde ik wel dat het teveel was geweest en dus heb ik de laatste paar gewoon rustig gelopen. Desalniettemin zit ik vandaag mooi met flinke spierpijn in mijn bovenbeen (als ik mijn knie optrek). Die heb ik in 2007 ook al eens gehad. Het kwam toen volgens de trainer van: ‘te snelle intervallen lopen’ (ahum…). Advies: ‘Kun je wel mee doorlopen, maar intervallen wat rustiger opbouwen en uitvoeren.’ Hopen maar dus dat dat nu ook weer het geval is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top