GTD-tools

Aangezien ik mijn GTD-setup wil verbeteren, ben ik in mijn vakantie wat GTD-tools aan het uitproberen.

De GTD Outlook Add-in
Er is een nieuwe versie van de  GTD-outlook add-in . Daarmee kun je bijv. per project een projectfolder toewijzen waarin default alle mailtjes die je toewijst aan dat project worden opgeslagen. Ook is er direct een knop ‘Project Central’ aanwezig.

Ik weet alleen nog niet of het slim is om van Outlook mijn ‘trusted system’ te maken, terwijl ik er alleen mijn werk-email in kan ontvangen.
Ook moet ik nog uitzoeken hoe ik het beste het onderscheid kan aanbrengen tussen mijn ‘Next-actions’ en de rest van de Project-actions. Het lijkt erop dat de Outlook add-in hierin niet voorziet.

Nozbe
Nozbe doet dit wel. Dit is denk ik de meest complete tool. Per project kun je actielijsten maken; de volgorde van de acties op deze lijst eenvoudig wijzigen; next actions geef je aan door een ‘ster’ ; bij een project kun je verschillende ‘notes’ en ‘files’ opslaan.

De mobile-pagina is OK en je kunt taken mailen naar de Nozbe-inbox, of direct naar een project.
Nozbe kost echter 7 euro per maand als je er een beetje gebruik van wilt maken (meer dan 5 projecten), of 3,5 euro per maand als je 2 jaar vooruit betaalt. Maar dat vind ik nogal een gok.

Remember The Milk
Dus heb ik geprobeerd een zelfde soort Setup te maken via RTM: Remember The Milk, een tool waar erg veel GTD-ers laaiend enthousiast over zijn. Nou, ik nog niet zo… Het is alleen gericht op taken, niet op projecten. Je kunt door middel van allerlei lijsten en ‘smartlists’ de juiste lijsten samenstellen, maar de notes per taak zijn weer wat lastiger, aangezien de HTML-opmaak niet goed wordt overgenomen. Je kunt wel taken mailen aan RTM en toevoegen via Twitter, en het grootste voordeel is dat het volledig gratis is, maar het lijkt toch allemaal wat ‘gekunsteld’. Er is geen mooie view per Project, wat ik toch erg belangrijk vind. Ook ziet het er lang niet zo ‘smoothly’ uit als Nozbe, en daar ben ik toch ook best gevoelig voor.

GTD-PHP

Een andere tool die ik onderhanden heb is GTD-PHP. Een GTD-tool die gebouwd is via PHP en die je heel gemakkelijk op een eigen webspace kunt gebruiken net als PHPBB (Bulletin Board/Forum) en WordPress (deze weblog).

Deze heeft wel een goede projecten-view. Er is echter geen goede mobile-view, maar omdat het PHP is op je eigen webspace, kun je dit zelf nog wel bouwen, als je tenminste niet veel meer wilt dan wat taken toevoegen en lijsten opvragen (of als je heeel goed bent in PHP ;-). Het grootste nadeel van deze tool is, dat je niet naar een ‘inbox’ kunt mailen. Je moet dus alles zelf invoeren (of importeren in de onderliggende mysql-database). Deze tools is ook gratis.

Pff.. nog ff puzzelen. Misschien toch eens een paar euro neertellen voor Nozbe.

2 Comments

  1. Mascha

    Ben inmiddels toch redelijk overtuigd van de GTD-add-in in Outlook. Via mijn smartphone kan ik Outlook synchroniseren en het probleem van de Next Actions heb ik redelijk kunnen oplossen met een apart veld dat ik heb toegevoegd in de takenlijst. Binnenkort zal ik er nog wel eens een blogje over schrijven… –> Next Action 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top